2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Onkilahteen suunnitellaan korkealaatuista asumista, kirpputorit avasivat ovensa ja matkailualan innokilpailuun haetaan osallistujia

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Vaasan kaupunki ja Wärtsilä Finland Oy ovat neuvotelleet aiesopimuksen Onkilahden alueesta, kertoo YLE Pohjanmaa. Kymmenen hehtaarin tehdasalue vapautuu vaiheittain vuodesta 2021 alkaen ja tavoitteena on rakentaa kestävän kehityksen mukaista ja korkealaatuista asumista.

Wärtsilä.

Kirpputorit Combo ja Comboliina avasivat koronan jälkeen ovensa Vaasassa ja tuhannet pohjalaiset ryntäsivät tavarakauppaan, raportoi Ilkka-Pohjalainen. Hintataso vetää kävijöitä, sillä kuluttajat ovat tänä päivänä hyvin hintatietoisia siitä, mitä tuote saa maksaa.

Yrittäjä voi saada nyt 500 euroa ansiotuloa työttömyyskorvauksen rinnalla 300 euron sijaan. Suomen Yrittäjien mukaan muutos on voimassa jo kesäkuussa ja myös kokoaikatyöhön maksettavan liikkuvuusavustuksen työmatkaedellytystä lyhennetään väliaikaisesti.

Kulttuuri & hyvinvointi

Pohjanmaan museon pysyviä kokoelmanäyttelyitä uudistetaan tämän vuoden aikana, tiedottaa Vaasan kaupunki. Hedmanin kerroksen taidesalit on ripustettu teemallisiksi kokonaisuuksiksi ja Terranovan luonnontieteellinen näyttely valmistuu vuonna 2021.

Lauantaina valmistuivat uudet kokemusasiantuntijat, jotka haluavat jakaa tietoa ja vähentää esimerkiksi mielenterveyttä koskevia tabuja. YLE Österbottenin mukaan kokemusasiantuntijat ovat yhteiskunnan tärkeä voimavara.

Kävely- ja pyörämatkoja tulisi lisätä sadoilla miljoonilla, jotta hallituksen tavoite liikenteen päästöjen puolittamisesta vuoteen 2030 mennessä toteutuisi, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Huhtikuussa alkaneessa tutkimushankkeessa selvitetään, mitä kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi pitäisi tehdä ja mitkä keinot toimivat parhaiten.

Koulutus & tutkimus

KTM Junhua Jiangin laskentatoimen ja rahoituksen alan väitöstutkimus Essays on Financial Connectedness tarkastetaan 17.6. klo 12 Vaasan yliopistossa, väitöstilaisuus järjestetään etänä. Tutkimuksen mukaan Kiinan kiinteistömarkkinoita sääntelevät politiikat voivat osittain rajoittaa pankkien kiinteistöriskejä.

Business Finland tukee suomalaisten ja kiinalaisten välistä innovaatioyhteistyötä monin eri tavoin. Uusin rahoitushaku on tarkoitettu suomalaisille yrityksille, joilla on kumppani Kiinassa ja haussa voidaan rahoittaa t&k&i-projekteja erityisesti energian ja terveyden alalta.

Visit Finland Datahub kokoaa matkailutiedot yhteen paikkaan avoimien rajapintojen hyödynnettäväksi. Syksyllä järjestettävän matkailualan innovaatiokilpailun haasteet pyrimme linkittämään matkailualan, mukaan kilpailuun haetaan nyt potentiaalisia partnereita.

Vastaa