2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Mustasaari päättää yt-neuvotteluista, Vaasa avaa uimahallin ja yrittäjät odottavat ravintola-alan tukilain voimaantuloa

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Elinkeinoelämälle tehty kysely paljastaa, että Kokkola–Pietarsaaren lentokentän yhteyksille on huutava tarve jo elokuussa, kertoo YLE Pohjanmaa. Pohjalaisyrityksille tehtyyn kyselyyn tuli kolmessa päivässä yli 600 vastausta, kenttää tarvitsevat esimerkiksi teollisuuden kunnossapidon työntekijät.

Mustasaaren kunnanhallitus tekee tänään päätöksen yt-neuvottelujen aloittamisesta. Vasabladetin mukaan kunnanjohtaja Rurik Ahlberg tuo esityksessään esille myös konsulttiyritys Perlaconin viitoittamat säästötoimenpiteet, esimerkiksi varhaiskasvatuksen isommat ryhmät ja käyttämättömien kiinteistöjen myynnin.

Laki ravintola-alan tuesta tulee voimaan toivottavasti kesäkuun 5. päivä, presidentti vahvisti lain perjantaina. Suomen Yrittäjien mukaan ravitsemisalan yritykset saavat tukea uudelleentyöllistämiseen sekä hyvitystä toiminnan rajoittamisesta.

Koulutus & tutkimus

Vaasan ammattikorkeakoulun opetushenkilökunta on ollut etäopetuksen sujumiseen tehdyn kyselyn mukaan tyytyväinen. Uusi rehtori Kati Komulainen kiittää opetushenkilöstöä, joka on kollegiaalisesti toinen toistaan tukien mahdollistanut opetuksen laadukkaan toteutumisen tänä keväänä.

Kati Komulainen. Kuva: Satu Aaltonen.

Ohjaamo tarjoaa nuorille yhden oven -periaatteella tietoa ja ohjausta ja sitä kautta suuntaa kohti uusia ulottuvuuksia. Ohjaamo haastaa Vaasa Insiderissä paikalliset toimijat verkostoyhteistyöhön, jotta koronakriisistä selvitään eteenpäin ja nuoret voivat harrastaa, opiskella ja tehdä töitä Pohjanmaalla.

Suomi korvaa Hornetit vuoteen 2030 mennessä. Hankintaan kuuluu teollisen yhteistyön velvoite: voittanut hävittäjätarjoaja ja sen kumppanit tekevät yhteistyötä suomalaisten toimijoiden kanssa 30 prosentilla hankintahinnasta. Kiinnostaako yhteistyö? Osallistu huomenna Business Finlandin webinaariin.

Liikenne & palvelut

Tänään tulee voimaan uusi vesiliikennelaki, joka edellyttää muun muassa sitä, että huviveneellä on päällikkö. Ilkka-Pohjalaisen mukaan uusi laki tuo myös liikennevirhemaksun käyttöön vesiliikenteessä, samaan aikaan kun maksu tulee voimaan tieliikenteessäkin.

Mustasaaren kunta jatkaa tievalaistuksen uusimista, keväällä ja kesällä 2020 vuorossa on Sulva. Ensi vuonna pääpaino on Karperössä, Koskössä, Singsbyssä, Jungsundissa ja Iskmossa. Saneeraustöiden vuoksi liikenteessä on syytä olla entistäkin tarkkaavaisempi, kehottaa Mustasaaren kunta.

Vaasan uimahalli avataan tänään, tiedottaa Vaasan kaupunki. Yleisötilaisuuksien henkilörajoitukset eivät koske uimahallien tavanomaista toimintaa, eli asiakasmäärää ei rajoiteta. Asiakkaiden on kuitenkin muistettava turvavälit sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.

Vastaa