2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Kuuden miljoonan lisäkustannukset koronasta sairaanhoitopiirille, yrittäjän tärkein ominaisuus on sinnikkyys kertoo Vaasan yrittäjien puheenjohtaja

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Koronaepidemia on toukokuun loppuun mennessä aiheuttanut yhteensä kuuden miljoonan lisäkustannukset Vaasan sairaanhoitopiirille. Tästä yli puolet johtuu poisjääneistä tuloista, ja 1,7 miljoonaa on mennyt suojavarusteisiin, Vasabladet raportoi.

Vaasalainen Mikko ”Tamu” Tamminen on pitkään vaikuttanut musiikkialalla sekä Vaasassa, että muualla Suomessa. Eilen Tamu kävi Radio Vaasan haastattelussa kertomassa soolourastaan ja uudesta singlestä nimeltään ”Et ollutkaan yksin”.

Vaasan yrittäjien puheenjohtaja Katja Rajalan mukaan sinnikkyys on tärkein ominaisuus yrittäjänä, hän kertoo haastattelussamme. Lähes 30 vuoden yrittäjäkokemuksen omaavana Rajala tietää että verkostojen arvo on mittaamaton, ja että positiivinen ajattelumalli on elinehto.

Katja Rajala.

Yrittäjyys & yhteiskunta

Jääkiekon SM-liiga käynnistyy Vasabladetin artikkelin mukaan lokakuun ensimmäinen päivä, edellyttäen että koronatilanne sen sallii. Vaasan Sportile aloitus tulee olemaan lähes normaaliin verrattavissa, sillä jäähalliremontin vuoksi ensimmäinen kotipeli oli muutenkin kaavailtu lokakuun kymmenennelle päivälle.

Eilisestä lähtien potilaat saivat vastaanottaa vieraita Vaasan keskussairaalassa. Tietyt rajoitukset kuitenkin ovat vielä voimassa, kuten että huoneessa voi olla kerralla korkeintaan kolme vierasta kahta potilasta kohden Svenska Yle Österbotten uutisoi.

Maailmalla paine rasististen tuotenimien vaihtamiseksi kasvaa. Yhdysvalloissa jäätelövalmistaja Dreyer’s Grand Ice Cream aikoo muuttaa Eskimo Pie -jäätelönsä nimen ja Suomessa valmistaja Froneri Finland harkitsee myös asiaa, Yle uutisoi.

Koulutus & ympäristö

Juhannuksen jälkimainingissa Merivartiosto tuli hyvin tiukkasanainen kannanotto vesijeteillä pelleilyn loppumisen puolesta. Ylen artikkelissa kerrotaan miten Merivartiosto on ympäri rannikkoa saanut ilmoituksia vaarallisesta ajamisesta, sekä yömyöhään pörräilystä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt FITech Energy Storage -hankkeelle yhteensä 420 000 euron avustuksen. Hanke tarjoaa energian varastointiin ja konversioteknologiaan liittyviä yliopistokursseja maksuttomasti kenelle tahansa kiinnostuneelle, lue lisää tästä.

Kuva: Vaasan yliopisto.

Jannen Saluuna on ollut auki vasta kesäkuun alusta tänä kesänä, ja tänä vuonna ei ole ollenkaan palkattu kesäapulaisia. Yrittäjä Juhani Ahola lataakin nyt toiveet loppukesään, ja siihen että hyvä keli houkuttelisi paikalle asiakkaita, Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa.

Vastaa