Tervetuloa verkostoomme

Peter Stolpe. Foto/kuva: Linus Lindholm

Kiitos, että tulit tutustumaan verkkosivustoomme. On tärkeää saada sinut mukaan. Yhdessä pystymme rakentamaan jotain uutta ja jännittävää.

Tässä kolumnissa kerron, keitä me olemme ja miksi teemme tätä.

Mikä on Insider?
Insider on lyhenne Vaasa Insiderista. Meidän tavoitteemme on olla ensimmäinen, paras ja syvällisimmin pohjalaisesta bisneksestä kertova uutissivusto.

Kuulostaa hienolta, mutta mitä se tarkoittaa?
Se tarkoittaa, että me raportoimme asioista, jotka koskevat alueen yrityksiä, taloutta, yrittäjyyttä, työpaikkoja, urakehitystä, teknologiaa, johtajuutta ja täydennyskoulutusmahdollisuuksia. Insider tarjoaa konkreettisia vinkkejä. Insider haluaa eteenpäin!

Ketkä ovat Insiderin taustahahmot?
Vaasa Insider on yksityinen osakeyhtiö, verkkosivusto ja suuri verkosto.

Tässä on muutamia Insiderin taustalla toimivia henkilöitä:

Peter Stolpe, tämän kolumnin kirjoittaja, on aiemmin toiminut Vasabladetin taloustoimittajana.

Johanna Haveri on työskennellyt pitkään viestintäalalla ja toiminut viestintäyrittäjänä jo 15 vuotta.

Harri Sippola on Pohjalaisen lukijoille tuttu lehden entisenä taloustoimittajana ja työskentelee nykyään B2B-markkkinoinnin parissa.

Anna Bertills on verkkovaikuttaja, jolla on vaikuttava työura. Hänen intohimonaan ovat johtaminen ja yksilön kehittäminen.

Tony Kuusiniemi rakensi uraansa pankkialalla ja on sen jälkeen ollut mukana perustamassa Certumia, startup-yritystä ja kasvavaa rahoitusyhtiötä.

Olivatko siinä kaikki Insiderin taustahenkilöt?
Ei toki. Insiderilla on myös muita vapaaehtoisia, jotka ovat sitoutuneet tukemaan verkoston toimintaa. Monet muut pohjalaisen elinkeinoelämän toimijat mahdollistavat Insiderin toiminnan.

Erityisen ylpeitä olemme vierailevista kirjoittajistamme. Heitä ovat esimerkiksi kansanedustaja Joakim Strand, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, elinkeinoelämän vaikuttaja Carl Haglund sekä Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kjell Skoglund.

Myös Joacim Tåg, ruotsalaista elinkeinoelämää tutkivan Institutet för näringslivsforskningin tutkija ja ohjelmapäällikkö, sekä pohjalaismaakuntien johtavan vienninedistämisorganisaatio Viexpon toimitusjohtaja Marja-Riitta Vest yhdessä Viexpon muiden asiantuntijoiden kanssa kirjoittavat Insideriin ajankohtaisista asioista.

Nimiä on helppo luetella, mutta mistä tulee Insiderin rahoitus?
Vaasa Insiderilla on kaksi tukijalkaa. Toisen, ulospäinkin näkyvän tukijalan muodostavat ilmoitukset ja kaupallinen yhteistyö, ja toinen muodostuu tilausmaksuista. Uskon, että jäsenemme ovat pitkällä tähtäimellä valmiita maksamaan 9,90 euroa kuukaudessa pysyäkseen perillä uutistarjonnastamme.

Kuinka kahdella kielellä toimiminen onnistuu?
Alueen elinkeinoelämälle kahdella kielellä toimiminen ei ole koskaan ollut ongelma. Hyvä kauppias palvelee aina asiakastaan kielestä riippumatta. Esimerkiksi Wärtsilän Vaasan toimipaikassa käytetään tusinoittain eri kieliä. ABB taas toimii jopa sadoissa maissa ja pystyy palvelemaan asiakkaitaan.

Jos me emme pysty toimimaan kahdella kielellä, silloin meidän pitää katsoa peiliin.

Media-alalla kilpailu on kovaa ja yritys toisensa jälkeen ajetaan alas – kuinka Insider aikoo pärjätä?
Insiderin kohderyhmä on erilainen kuin minkään muun median, emmekä koe olevamme muiden kilpailijoita. Me haluamme tehdä yhteistyötä kaikkien kanssa ja täydentää olemassa olevaa mediakenttää.

Emme näe asiaa niin, että mediapiirakan viipaleista tulisi taistella. Haluamme olla mukana leipomassa isompaa piirakkaa, josta riittää jokaiselle jotakin. Ehkä se on naivia, mutta siihen me uskomme.

Miksi Insideria tehdään?
Haluamme tehdä jotain pohjalaisen elinkeinoelämän eteen. Haluamme rakentaa jotain suurta. Yhdessä olemme riittävän vahvoja toteuttamaan sen!

Vastaa