Mari Pohjanniemi-Kivi: “Pidetään kehityksen rattaat pyörimässä”

Mari Pohjanniemi-Kivi

Kirjoittaja Mari Pohjanniemi-Kivi on Vaasan Yrittäjät ry:n toiminnanjohtaja.

Kävin tässä päivänä eräänä kävelemässä Hietasaaressa ja huomasin, että rannan ravintolarakennus oli maalattu hienoksi valkoiseksi. Nuoret yrittäjät ottivat homman hoitoon, kun ei muualtakaan yritystä löytynyt.

Olisimme saaneet nauttia uudistetusta Hietasaaren rannasta jo tänä kesänä, mutta joku keksi TAAS valittaa jostain yksityiskohdasta; en edes muista, mikä se olisi ollut tällä kertaa. Projekti on siis jäissä byrokratian rattaissa.

Kuinka moni asia onkaan tässä kaupungissa torpattu tai viivästynyt turhien valittamisten, joskus jopa kiusanteon, takia? Ihme että saatiin tapaus ’siilot’ päätökseen.

Olisi hyvä, jos valitusten tekemisestä joutuisi edes vastaamaan jollakin tapaa – aiheettomista valituksista joutuisi maksamaan yrittäjän kärsimät tappiot.

Tämä kaupunki tarvitsee yrittäjiä. Vaasalaiset tarvitsevat yrittäjiä. Rantaviiva on saatu eläväksi yrittäjien ja heidän yritystensä myötä; on kajakkivuokrausta, sup-laudan vuokrausta, jäätelökioskia, ravintoloita ja terasseja. Torillekin uskaltautui muutama rohkea yrittäjä tänä kesänä elävöittämään vaasalaista kaupunkikuvaa.

Yrittäjät tarvitsevat tukea eikä turhaa kapuloiden rattaisiin heittämistä, jos aiomme nauttia heidän tarjoamistaan palveluista ja tuotteista.

Yrittäjät tarvitsevat tukea eikä turhaa kapuloiden rattaisiin heittämistä.

Eräs sukulaiseni oli tänä kesänä ensi kertaa Vaasassa käymässä. Hän ajoi Etelä-Suomesta moottoripyörällä rantatietä ja saapui kaupunkiin Sundomin kautta. Tiedätte millainen näkymä hänelle avautui viimeistään Vaskiluodon sillalla.

Hän oli aivan ihmeissään. ”Tämähän on hieno kaupunki!”, totesi turkulainen epäuskoisena. Niinpä! Pidetään siis huoli siitä, että kehitys jatkuu ja saamme kaupunkimme näyttämään kaupungilta joka taholla ja vielä elävältä sellaiselta.

Mitä tulee ydinkeskustan ulkopuoliseen elämään, niin siellä tapahtuu paljon. Kivihakaan mennessä tyhjää tonttia ei taida enää löytyä – joka paikassa rakennetaan.

Runsorissa viitasammakkoja tai oikeastaan heidän lepopaikkojaan lukuun ottamatta projektit ovat onneksi edenneet. Nuo projektit ovat Vaasalle elintärkeitä. Nyt täytyy vain varmistaa, että paikallisia yrittäjiä käytetään siellä missä voidaan.

Kun seuraavan kerran yritetään jotain uutta Vaasaan kehittää tai entistä korjata, niin mieti sinä, joka haluat kapuloita rattaisiin heittää, että onko valituksesi ihan oikeasti aiheellinen vai onko se vain kiusantekoa.

Viitasammakotkin ovat varmasti, yhteisen hyvän vuoksi, halukkaita siirtämään virkistäytymispaikkansa sinne, missä muutkin elolliset olennot (mm. homo sapiens) virkistäytyvät, esim. Pilvilammella. Sinne on kaupunki meille kunnostanut ja tehnyt uusia, hienoja levähdyspaikkoja. Viitasammakoille suosittelen paikkaa P 63°04.934 / I 21°46.287.

 

LUE MYÖS:

Katja Rajala: ”Yrittäjät rakentamassa elinvoimaa”

Vastaa