Jenni Parpala: ”Mahdollistatko leivän naapurisi pöydässä?”

Jenni Parpala

Kirjoittaja Jenni Parpala on Vaasan Yrittäjien puheenjohtaja.

Mahdollistatko leivän naapurisi pöydässä? Voin myöntää, että minä en ole aina mahdollistanut. Olen hankkinut tuotteita ja palveluita alueemme ulkopuolelta.

Olin alkukesästä Lapualaisen yrittäjän luona kylässä ja hän esitteli vastaremontoitua kotiansa. Keittiönkaapin ovea myöten asiat oltiin hankittu paikallisilta yrittäjiltä. Se muutes muistettiin mainita ja kuten kuuluukin, ylpeydellä.

Sain paljon ajattelemisen aihetta kotimatkalle.

Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan yksi ero on siinä, että jälkimmäisessä elinkeinoelämä on pohjautunut vahvaan ja vankkaan pienyrittäjyyteen. Siellä on kunnia-asia ostaa omalta kylältä ja yrittäjät tukevat vahvasti toinen toistaan.

Meillä Vaasassa taas elinkeinoelämä nojautuu isoihin yrityksiin ja siksi uskallan väittää, että meille ei ole niin vahvasti juurtunut tämä samanlainen ajatusmaailma kuin Etelä-Pohjanmaalla.

Keskustelu kaupungin hankinnoista on terveellistä ja tarpeellista, niillä kun on iso merkitys meille pienyrittäjille. Valtava merkitys on myös kuluttajien ostokäyttäytymisellä. Tilaanko kynttilänjalkani netistä vai ostanko paikallisesta sisustusliikkeestä?

Jälkimmäinen vaihtoehto tukee paikallista yrittäjyyttä ja ennen kaikkea työllisyyttä. Montako sinun ystävää työskentelee pienessä tai keskisuuressa yrityksessä?

Omasta pitäjästä ostamisessa tarvitsemme esimerkillistä johtajuutta ja siinä, rakkaat yrittäjäkolleegat, käännyn teidän puoleenne!

Me teemme jatkuvasti erilaisia hankintoja, isoja ja pieniä. Mitä enemmän ostamme vaasalaisten yrittäjien tuotteita ja palveluita, sitä enemmän saamme hyvän kiertämään tässä kaupungissa. Hankinko mainostoimistopalveluni Tampereelta vai suuntaanko Vaasalaisen yrityksen luo?

Omasta pitäjästä ostamisessa tarvitsemme esimerkillistä johtajuutta.

Jenni Parpala
Jenni Parpala.

Kun saamme erinomaista palvelua paikallisilta yrityksiltä, onpa kyse taustahallinan koodaamisesta, kulmien laminoinnista tai kosteuskartoituksesta, niin puhutaan siitä eteenpäin. Puskaradion voima on perkeleellinen ja kaverin positiivinen kokemus madaltaa ostokynnystä. Erityisesti Vaasassa nojataan oman kokemukseni mukaan suosituksiin ostopäätöstä tehdessä.

Meillä täällä Vaasassa on vahva ja monipuolinen pienten ja keskisuurten yritysten kenttä, jota meidän yrittäjien on syytä tukea kaikin keinoin. Muistetaan aina laittaa hyvä kiertämään, käytetään ja suositellaan toistemme palveluita. Näin turvataan myös pitkässä juoksussa oman leivän saanti.

 

LUE MYÖS:

Jenni Parpala: ”Digitalisaatiotakin suurempi muutosvoima: Kestävä kehitys”

Vastaa