VILPE tahtoo antaa aikaansa hyväntekeväisyyteen – Joulupusseja jakoi myös toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen

Essi Saarenpää ja Tuomas Saikkonen.

Ilmanvaihto- ja erikoiskattotarvikkeita valmistavassa VILPE Oy:ssa uskotaan, että yrityksen on kannettava sosiaalinen vastuunsa. VILPE onkin tehnyt hyväntekeväisyydestä mitattavan tavoitteen. Käytetyn rahan lisäksi mitataan myös hyväntekeväisyyteen käytettyä aikaa. Ennen joulua yrityksen työntekijät kiersivät jakamassa Vaasan Lähimmäisyhdistyksen joulupusseja. Ovelta ovelle kulki myös toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen.

Tuomas Saikkonen ja Essi Saarenpää.

VILPE ja Wasa Dredging Oy lahjoittivat Vaasan Lähimmäisyhdistyksen kautta 200:lle apua tarvitsevalle 50 euron arvoisia ruokakasseja. Jokainen työntekijä sai käyttää työaikaansa ruokakassien toimittamiseen. Ruokakassit pakkasi K-Supermarket Huutoniemen kauppias Janne Ylä-Autio, jolta kului työhön kaksi täyttä työpäivää.

Tulevana vuonna hyvän tekemiseen käytettävää aikaa kasvatetaan, ja jokainen VILPEn työntekijä saa käyttää yhden päivän työajastaan hyväntekeväisyyteen. Lisäksi hyväntekeväisyyteen ja muun muassa paikallisten urheiluseurojen tukemiseen lahjoitetaan 0,3 prosenttia yrityksen liikevaihdosta.

– Rahan antaminen on tietysti tärkeää. Haluaisin kuitenkin haastaa muitakin ajattelemaan, että sen lisäksi voi antaa myös aikaansa. Kaikilla ei ole myöskään mahdollisuutta antaa rahaa, ja silloin aikalahjoitus voi olla luonteva tapa auttaa, Saikkonen sanoo.

Yritysten vastuu

VILPEn osallistuminen perinteiseen joulupussikeräykseen päätettiin lopulta nopeasti. Viikon varoitusajalla 30 Mustasaaren tehtaan 80 työntekijästä oli ilmoittautunut mukaan joulupussien jakajaksi.

– Koronakriisi kohtelee ihmisiä eriarvoisesti. Pandemian myötä on korostunut myös se, että yritysten on oltava vastuullisia. Tämä ajatus ei tule katoamaan mihinkään, ja me haluamme olla edelläkävijöitä, Saikkonen miettii.

Yksi ruokakassien jakajista oli VILPEn viestintävastaava Essi Saarenpää.

– Ajattelen, että jokainen tekee osansa. Koronakriisi on vaikuttanut ihmisiin, ja haluan auttaa siinä, missä voin, Saarenpää sanoo.

Saikkosta puolestaan kiinnostaa amerikkalainen tapa, jossa yritykset ottavat suuremman vastuun työntekijöistään ja yhteisöstään kuin Suomessa.

– Ajattelen, että yritystoimintaa ei voi pyörittää enää pelkästään taloudelliselta kantilta. En usko, että silloin menestyy – eikä sellainen ole yritys, jota haluan johtaa.

Yli 10 000 euron joululahjoitukset

Vaasan Lähimmäisyhdistys ei ole ainut VILPEn tukema organisaatio. Yrityksen kotimaan joululahjoitusten arvo oli tänä vuonna yli 10 000 euroa. Osansa saivat niin Turvakoti Pellas, Hope ry, Wasa Stars, Eppulit ry kuin Vaasan Kissatalokin. Lisäksi lahjoituksia tehtiin myös maissa, joissa VILPEn tytäryhtiöt toimivat.

Sosiaalisen vastuun lisäksi VILPE on panostanut viime vuosina vahvasti myös ympäristöystävällisyyteen. Viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana yritys on investoinut 1,25 miljoonaa euroa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Lue lisää:

VILPE vähentää CO2-päästöjä tekemällä jätti-investoinnin maalämpöön – ”Meillä on vastuu huolehtia ympäristöstämme”

 

 

Vastaa