Samu Konttinen är ny vd för Viria

Samu Konttinen.

Viria får en ny vd med stark kompetens inom cybersäkerhetsvärlden.

Samu Konttinen har blivit utnämnd till ny vd för Viria. Nuvarande vd:n Mika Vihervuori lämnar bolaget efter att ha lotsat det i hela sju år. Konttinen börjar sitt nya jobb senast den 1 januari medan Vihervuori fortsätter fram tills dess.

Samu Konttinen har en stark bakgrund i it- och cybersäkerhetsvärlden. Han har gjort en lång karriär inom F-Secure, sedan 2016 som bolagets vd.

Virias affärsverksamhet är han välbekant med som styrelsemedlem, sedan 2019. I och med vd-uppdraget lämnar han ändå sin plats i Virias styrelse.

– Det är fint att få komma med och bygga nästa skede i bolaget, säger Samu Konttinen.

– Viria-koncernens bolag verkar på data- och säkerhetslösningsmarknaden och dessa är hörnstenarna i en värld med växande digitaliseringsbehov, säger han.

Samu Konttinen lyfter fram spetskompetensen som finns hos personalen och bolagets soliditet som styrkor för framtida tillväxt.

Sju händelserika år

Timo Kotilainen, styrelseordförande för Viria, tackar Mika Vihervuori för sin insats för bolaget, en insats som ordföranden beskriver som märkbar.

– Mika har lotsat företaget genom händelserika år och förverkligat en total transformering från en regional teleoperatör till en nationell it- och säkerhetsaktör, säger Kotilainen.

Från en regional teleoperatör till en nationell it- och säkerhetsaktör.

– Med Mikas långsiktiga arbete och bolagets goda ekonomiska slagkraft har vi nu möjlighet att starta nästa skede av tillväxt och utveckling, säger han.

Timo Kotilainen förklarar att det bolaget sökte i efterträdaren var god kännedom om Virias branscher, erfarenhet av ett börsbolag med internationell verksamhet samt erfarenhet av företagsköp.

– Vi är glada att vi hittade rätt profil och rätt person i vår egen styrelse, vilket påskyndar processen när den nya vd:n ska komma in i bolaget, säger Kotilainen.

LÄS OCKSÅ:

Viria höll bolagsstämma i Vasa – Dividenden fastslogs

Vastaa