Project Liv – Iloa ja turvaa pienin keinoin

Susanna Back, Nina Brännkärr-Friberg - Project Liv
Susanna Back, Nina Brännkärr-Friberg

Botnia Insiderin vuoden 2020 hyväntekeväisyyskamppailun voitti Project Liv ry. Haluamme tukea arvokasta toimintaa pitkäaikaissairaiden lasten ja perheiden hyväksi ja lahjoittaa yhdistykselle näkyvyyttä.

Project Liv syntyi Pietarsaaressa kesällä 2014 Nina Brännkärr-Fribergin käsistä ja niistä kokemuksista, jotka liittyivät hänen poikansa sairastumiseen leukemiaan.

– Vietimme sairaalassa 250 päivää ja tiedän, miltä koko perhettä koetteleva kriisi tuntuu ja millaista on elää elämää sairaalaympäristöissä. Project Livin toiminnan perustana on kolme tärkeää kysymystä: mikä olisi auttanut meitä kriisin keskellä, mikä olisi antanut turvaa ja mikä olisi tuonut iloa ja naurua päiviin?

Unelmat vievät eteenpäin

Project Livin tavoitteena on palauttaa kadonneet hymyt takaisin kotiinsa, antaa voimaa ja valaa rohkeutta arkeen. Koko Suomen kattavassa toiminnassa tuetaan kaikkia pitkäaikaissairaita lapsia ja perheitä, diagnoosista ja kielestä riippumatta.

Project Livillä on kolme erilaista toimintaa, joista LIV Hoitoalalla työskentelee rinta rinnan koko hoitoketjun kanssa. LIV Tuki auttaa perheitä löytämään oikeanlaisen tuen jaksaakseen läpi vaikeiden aikojen.

Kun lapsi sairastuu, sairaudesta tulee koko perheen sairaus.

LIV Unelmapäivät antaa puolestaan kaikenlaisten unelmien käymään toteen. Unelmapäivä voi olla esimerkiksi idolin tapaaminen, matka tai uuden harrastuksen kokeileminen.

– Hoitoalalla toimiva henkilö nimittää Unelmapäivään pitkäaikaissairaan lapsen, sisaruksen, vanhemmat tai koko perheen. Myös menehtyneen lapsen perheen voi nimittää. Uskomme, että yhdessä vietetty aika ja unelman täyttyminen antavat voimaa ja energiaa jaksaa eteenpäin, sanoo Brännkärr-Friberg.

– Kun lapsi sairastuu, sairaudesta tulee koko perheen sairaus. Siksi Project Liv tukee ja huomioi myös sairastuneen lapsen sisaruksia ja vanhempia, jotka voivat myös olla piristyksen tarpeessa. Nykyään otamme huomioon myös niiden perheiden tarpeet, joissa vanhempi on pitkäaikaissairas, hän lisää.

Tukena yritykset ja auttavat kädet

Project Livin toimintaa voi tukea hyvin monin eri tavoin, kuten liittymällä tukijäseneksi tai ryhtymällä auttavaksi kädeksi. Yritykset voivat lähteä mukaan yhdistyksen vuosijäseneksi ja järjestää Project Livin kanssa erilaisia yhteistyötempauksia.

Hiihtolomalle ravintola Gustav Wasa on suunnitellut kolmen ruokalajin lasten menun, joka tarjoillaan tiistaista torstaihin lounas- ja ilta-aikaan viikoilla 8 ja 9.

– Lasten menu on suunniteltu yhteistyössä Project Livin kanssa ja pääruokana tarjoillaan paistettua nieriää tai naudan sisäfileepihvi. Jokaisesta myydystä menusta lahjoitamme viisi euroa Project Liville, kertoo Gustav Wasan omistaja Kim Hellman.

Yhteistyöllä Hellman haluaa osaltaan kantaa yhteiskuntavastuuta.

– Vaikka korona haastaa kovasti koko ravintoalaa ja myös meitä siinä mukana, on tärkeää pitää huolta heistä, joilla asiat ovat vielä pahemmin. Lapset ovat lähellä sydäntämme ja yhteistyö Project Livin kanssa syntyi helposti. Hiihtolomaviikkojen lisäksi yhteisiä tempauksia on luvassa kevään aikana myös pääsiäislomalla, vappuna ja äitienpäivänä, paljastaa Hellman.

Voit tukea Project Liviä myös lahjoittamalla vapaavalintaisen summan tilinumeroon FI76 1113 3000 6201 91. Voit lahjoittaa myös Mobilepayn kautta numerolla 89556. Varainkeruulupanumero RA/2020/846.

Vastaa