LähiTapiola Pohjanmaan palveluneuvoja: ”Hyvä kotivakuutus tarjoaa turvaa niin pienissä kuin isoissa vahingoissa”

Markus Broman, Ida Yli-Mäenpää, LokalTapiola Österbotten
Markus Broman, Ida Yli-Mäenpää.

TURVALLISEMPI POHJANMAA

LokalTapiola Österbotten logo Lähitapiola Pohjanmaa

”Kotivakuutuksen ensisijainen tarkoitus on turvata koti vakavien, esimerkiksi tulipalon tai luonnonilmiön aiheuttamien vahinkojen varalta”, Markus Broman sanoo. ”Kattavasta kotivakuutuksesta on apua myös pienemmissä vahingoissa, jos vaikkapa kannettava tietokone putoaa lattialle”, Ida Yli-Mäenpää täydentää.

Kotivakuutus on tarpeen jokaiseen kotiin. Näin asian muotoilevat LähiTapiola Pohjanmaan palveluneuvojat Markus Broman ja Ida Yli-Mäenpää.

– Kotivakuutus on monelle se ensimmäinen vakuutus, ellei mukaan lasketa lakisääteistä liikennevakuutusta, Broman kertoo.

Kolme eri tasoa

Ida Yli-Mäenpää, Markus Broman, LokalTapiola Österbotten
Ida Yli-Mäenpää, Markus Broman.

LähiTapiola Pohjanmaa tarjoaa asiakkailleen kolmea eri tasoista kotivakuutusta – laajaa, perustasoista ja suppeaa. Lähtökohtana on kattavimman turvan tarjoava laaja vakuutus, mutta jos tarve on vähäisempi, saattaa suppeampikin taso tulla kyseeseen.

– Jos kuitenkin halutaan turvaa myös esimerkiksi rikkoutumisen varalta, on valittava laaja taso, Ida Yli-Mäenpää muistuttaa.

Rikkoutumisella tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että esine putoaa lattialle ja särkyy.

Myös asumismuodolla on merkitystä sopivan vakuutusturvan valinnassa. Rivi- ja kerrostaloissa itse rakennus sisältyy usein taloyhtiön vakuutukseen. Siinä tapauksessa riittää, että vakuutusturva kattaa vakuutuksenottajan oman asunnon. Omakotiasujilla sen sijaan vakuutusturvaan kannattaa sisällyttää myös itse talo.

Turvaa myös kodin ulkopuolella

Ida Yli-Mäenpää, Markus Broman, LokalTapiola Österbotten
Ida Yli-Mäenpää, Markus Broman.

Kotivakuutus voi nimestään huolimatta koskea myös kodin ulkopuolella käytettäviä tavaroita. Näin ollen esimerkiksi varastettu polkupyörä tai kadonneet matkatavarat saattavat kuulua vakuutuksen piiriin.

LähiTapiolan kotivakuutuksiin sisältyy usein myös vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Vastuuvakuutus korvaa vakuutuksenottajan muille aiheuttamia vahinkoja, kuten vaikkapa naapuriin levinneen vesivahingon. Oikeusturvavakuutus taas antaa turvaa oikeudessa ratkaistavien riitatilanteiden, kuten esimerkiksi asunnonoston yhteydessä silloin tällöin ilmenevien epäselvyyksien varalta.

Kampanja käynnissä

Koska muuttuvia tekijöitä on paljon, voi kotivakuutuksen hinta vaihdella suurestikin. Kerros- tai rivitaloyksiön kotivakuutus saattaa maksaa 150 euroa vuodessa, kun taas omakotitalossa asuva maksaa vakuutuksestaan tavallisesti 500-800 euroa vuodessa.

LähiTapiola Pohjanmaa tarjoaa uusille asiakkaille 30. syyskuuta asti 30 prosentin alennuksen kotivakuutuksista (irtaimistolle). Tarjoushinta on voimassa ensimmäisen vuoden ja edellytyksenä on, että vakuutus otetaan verkossa.

Markus Broman ja Ida Yli-Mäenpää korostavat kuitenkin, että asiakkaat ovat aina tervetulleita käymään toimistolla ja yhteydessä voi olla myös puhelimitse, jos vakuutuksista herää kysyttävää.

 

LUE MYÖS:

LähiTapiola Pohjanmaa 2.0 muotoutuu – Ruorissa uusi hallituksen puheenjohtaja

Vastaa