LokalTapiola Österbottens tjänsterådgivare: ”En bra hemförsäkring skyddar vid både små och stora olyckor”

Markus Broman, Ida Yli-Mäenpää, LokalTapiola Österbotten
Markus Broman, Ida Yli-Mäenpää.

TRYGGARE ÖSTERBOTTEN

LokalTapiola Österbotten logo Lähitapiola Pohjanmaa

”En hemförsäkring är i första hand ett skydd om något större händer, som en brand eller ett naturfenomen”, säger Markus Broman. ”En omfattande hemförsäkring är också ett bra skydd vid mindre olyckor, som när den bärbara datorn faller i golvet”, tillägger Ida Yli-Mäenpää.

Alla som har ett hem har ett behov av en hemförsäkring. Det säger LokalTapiola Österbottens tjänsterådgivare Markus Broman och Ida Yli-Mäenpää.

– Hemförsäkringen är den första försäkringen som många tecknar, undantaget kanske trafikförsäkringen som är lagstadgad, säger Markus Broman.

Tre olika nivåer

Ida Yli-Mäenpää, Markus Broman, LokalTapiola Österbotten
Ida Yli-Mäenpää, Markus Broman.

LokalTapiola Österbotten erbjuder tre olika nivåer på hemförsäkringar. Nivåerna som erbjuds är omfattande, bas och reducerad. Utgångspunkten är den omfattande försäkringen, där skyddet är som störst, men om behovet är mindre kan det finnas skäl att överväga andra nivåer.

– Om skyddet ska inkludera exempelvis bräckage måste nivån ändå vara den omfattande, säger Ida Yli-Mäenpää.

Med bräckage menas till exempel att ett föremål faller i golvet och går sönder.

Vilken typ av försäkringsskydd som behövs påverkas av boendeformen. I rad- och höghus är ofta själva byggnaden försäkrad av bolaget så det egna försäkringsskyddet kan begränsas till lägenheten. Egnahemshusägare bör däremot tänka på att ha ett försäkringsskydd som också täcker själva huset.

Stannar inte vid hemmet

Ida Yli-Mäenpää, Markus Broman, LokalTapiola Österbotten
Ida Yli-Mäenpää, Markus Broman.

Namnet till trots kan en hemförsäkring gälla även saker utanför hemmet. Ett exempel kan vara en cykel som blir stulen eller resgods som försvinner.

I LokalTapiolas hemförsäkringar ingår ofta ansvars- och rättsskyddsförsäkring. Ansvarsförsäkringen finns till för att ersätta om försäkringstagaren orsakar skada åt någon annan, som till exempel vattenskada till grannen. Rättsskyddsförsäkringen kommer till nytta vid tvister i rätten, som till exempel vid oklarheter vid bostadsköp.

Kampanj på gång

Eftersom det finns så många variabler kan priset på en hemförsäkring variera mycket. En hemförsäkring till en lägenhetsetta kan kosta 150 euro i året medan egnahemshus ofta landar på 500 till 800 euro i året.

För nya kunder erbjuder LokalTapiola Österbotten fram till den 30 september 30 procent rabatt på hemförsäkringar (lösöret). Erbjudandet gäller under det första året och förutsätter att försäkringarna tecknas på webben.

Markus Broman och Ida Yli-Mäenpää framhåller ändå att det är bara att ringa eller komma in till någon av kontoren om det finns frågor.

 

LÄS OCKSÅ:

Vasas nya trafikpark byggs med näringslivets hjälp – LokalTapiola Österbotten bidrar med 100 000 euro

Lämna ett svar