Jokainen koti tarvitsee vakuutuksen – “Kotivakuutus kannattaa sovittaa omaan elämäntilanteeseen”

Anette Råback, Jens Lindstedt Lähitapiola
Anette Råback, Jens Lindstedt.

TURVALLISEMPI POHJANMAA

LokalTapiola Österbotten logo Lähitapiola Pohjanmaa

Lensikö jalkapallo ikkunan läpi? Varastettiinko sinulta polkupyörä? Putosiko läppäri lattialle? LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat huomauttavat, että eri elämänvaiheissa on erilaisia riskejä, joita oman kotivakuutuksen valitsemisessa kannattaa huomioida.

Nykyään useimmat ihmiset Pohjanmaalla ovat ymmärtäneet kotivakuutuksen tarpeen. Vakuutuksen tarkoitus on suojata omaisuuden ja irtaimiston kodin sisällä, mutta siihen kuuluu myös jotain kodin ulkopuolista irtaimistoa, kuten polkupyöriä.

– Tärkeintä on valita oikea turvataso, jotta kotivakuutus todellakin suojaa niiltä riskeiltä, joilta halutaan suojautua, kertoo LähiTapiola Pohjanmaan korvausneuvoja Anette Råback.

Kotivakuutus sisältää usein vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen.

– Vastuuvakuutus korvaa muille aiheutuneita vahinkoja, kun taas oikeusturvavakuutus korvaa lakimieskustannuksia, joita voi syntyä esimerkiksi asuntokauppariidoissa, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan palveluneuvoja Jens Lindstedt.

Vakuutuksen optimointi kannattaa

Anette Råback, Jens Lindstedt Lokaltapiola
Anette Råback, Jens Lindstedt.

Anette Råback ja Jens Lindstedt korostavat, että kotivakuutuksen kannattaa optimoida oman elämäntilanteen ja tarpeiden mukaan. Vakuutuksen kattavuus, maksutaso, vakuutusturva ja omavastuun taso ovat kaikki asioita, joihin voi vaikuttaa.

– Lapsiperheen riskit voivat olla hyvin erilaisia kuin opiskelijan tai eläkeläisen, Jens Lindstedt sanoo.

Jotkut voivat ajatella, ettei heidän kodissaan ole erityisen paljon arvotavaraa. Yhteen laskettuna omaisuuden arvo voi kuitenkin yllättää. Opiskelijalla voi olla kallista kodintekniikkaa, lapsiperheellä on usein paljon irtaimistoa, kun taas eläkeläisellä voi olla paljon elämän varrelta kertynyttä arvotavaraa.

Anette Råback huomauttaa, ettei kyse ole vain tavaroista.

– Irtaimistovakuutukseen kuuluu myös asunnon sisäosat, kuten pinnat ja kaapistot, Anette Råback kertoo.

Yksi kotivakuutus riittää yhdelle taloudelle

Samassa taloudessa asuvalle perheelle tai pariskunnalle riittää yksi kotivakuutus.

– Mutta jos esimerkiksi kaksi kaveria asuu kimpassa, niin jokaisella on oltava oma kotivakuutus, Anette Råback sanoo.

Vuokranantajat vaativat joskus vuokralaisilta kotivakuutusta, kun taas rakennuksen vakuuttaminen on yleensä asunto-osakeyhtiön vastuulla.

Edullinen turva

Kotivakuutuksen ottaminen tai päivittäminen on helppoa. Jens Lindstedt sanoo, että yksinkertaisen kotivakuutuksen voi ostaa kätevästi LähiTapiolan verkkosivuilta silloin kun itselle sopii.

– Mutta jos haluaa käydä asiat kunnolla läpi kannattaa soittaa ja varata aika tai tulla käymään lähimmällä toimistollamme, Jens Lindstedt sanoo.

– Kun vahinko on tapahtunut, sen voi helposti ilmoittaa verkkopalvelumme kautta ympäri vuorokauden, Anette Råback kertoo.

Kotivakuutuksen hinta vaihtelee sisällön mukaan 100 eurosta vuodessa ylöspäin. LähiTapiola Pohjanmaa tarjoaa juuri nyt kodin irtaimistovakuutuksesta 30 %:n alennuksen vuodeksi. Kampanja on voimassa 30.9. saakka.

4 vinkkiä kodinturvan parantamiseksi:

Jokaisella pitäisi olla kotivakuutus, mutta kaikki toivovat, ettei sitä tarvitsisi koskaan käyttää.

  • Lukitse aina polkupyörät, sähköpyörät ja autotallit.
  • Testaa ajoittain palovaroittimien toimivuuden.
  • Pidä sammutuspeite lieden lähellä.
  • Jauhe- tai vaahtosammutin voi myös pelastaa niin ihmishenkiä kuin omaisuuttakin.
  • Turva- ja valvontajärjestelmien asentaminen voi alentaa vakuutusmaksuja.

 

LUE MYÖS:

Venevakuutus voi pelastaa lomakassan – LähiTapiola Pohjanmaan asiantuntijat tietävät, että merionnettomuus voi käydä kalliiksi

Vastaa