Myrkytöntä ja ekologista – Puustellin keittiö oli Gillbergien itsestään selvä valinta

Lena Gillberg suosittelee kaikille keittiön rakentajille ja remontoijille takana näkyvää aamiaiskaappia, johon on kerätty katseilta piiloon kaikki hyvällä aamiaisella tarvittavat tavarat. Kuva: Linus Lindholm

Kenneth ja Lena Gillberg Karperöstä valitsivat Puustellin keittiön. He ovat tyytyväisiä valintaansa.

– Parasta keittiössämme ovat pinnat ja käytännöllisyys, Lena Gillberg sanoo.

Pariskunta halusi keittiöönsä ympäristöystävällisiä ja myrkyttömiä materiaaleja.

– On tärkeää ajatella ympäristöä ja jalanjälkeä, jonka siihen jättää. Kaikessa ei voi ajatella 100-prosenttisesti ympäristöä, mutta me kaikki voimme tehdä jotain sen eteen, Lena Gillberg muistuttaa.

Myrkylliset materiaalit ovat vakava ongelma

Gillbergin pariskunta kuuluu kasvavaan joukkoon, sillä yhä useammat kuluttajat tiedostavat materiaalien myrkyllisyysongelman.

Vaasan Puustellin yrittäjä Thomas Berglund, joka myi keittiön Gillbergeille, tuntee hyvin erilaisten aineiden päästöarvot. Hän tietää myös monta niihin liittyvää kauhutarinaa kalustealalta.

– Ärsyttävää ja myrkyllistä formaldehydiä käytetään usein esimerkiksi lastulevyissä, hän kertoo.

Thomas Berglund on Vaasan Puustellin kauppias.

Myrkyt materiaaleissa voivat johtaa ongelmiin pitkällä tähtäyksellä, varsinkin kosteusvaurioiden yhteydessä. Thomas Berglund puhuu omasta kokemuksestaan, sillä hänen perheensä on asunut aiemmin homevaurioisessa asunnossa.

– Vaimoni kärsii siitä lopun elämäänsä, hän toteaa.

Mahdollisimman vähän myrkkyjä

Puustellissa myrkkyongelmaan suhtaudutaan tosissaan. Siksi Puustelli tarjoaa lähes myrkyttömiä tuotteita.

– Olemme kehittäneet kestäviä tuotteita, jotka tehdään mahdollisimman luonnonmukaisista aineista, Thomas Berglund kertoo.

Yritys käyttää esimerkiksi koivusta tehtyjä, suomalaisia lastulevyjä. Muutenkin ympäristöajattelu on mukana koko valmistusprosessissa.

Gillbergien valitsema Puustelli Miinus on ainutlaatuinen innovatiivinen ja ympäristöystävällinen konsepti, jossa koko keittiö voidaan rakentaa ilman lastulevyä.

Muutakin kuin keittiöitä

Puustelli-ketjulla on vahva tavaramerkki. Keittiöt ovat sen tunnetuin tuote, ja niitä myydäänkin 14 000 vuodessa.

Vähemmän tunnettu on Puustellin sisustuspalvelu, joka pitää sisällään sekä suunnittelun että remontoinnin.

– Meidän kauttamme saa halutessaan koko talon sisustuksen yhdestä ja samasta paikasta, Berglund sanoo.

Esimerkiksi Thomas Berglund nostaa uuden talopaketin. Kun talopaketti on tilattu, Puustelli voi hoitaa sen sisustamisen avaimet käteen -periaatteella.

Tämän palvelun etuna on se, ettei rakentajan tarvitse itse olla yhteydessä useisiin yrityksiin.

– Me kannamme kokonaisvastuun, Berglund sanoo.

Me kannamme kokonaisvastuun.

Juuri tuo kokonaisvastuun kantaminen oli ratkaiseva syy siihen, että Gillbergit valitsivat keittiön Puustellista.

– Rakennusaikana asuimme itse vielä Norjassa, mutta Thomas huolehti siitä, että kaikki hoitui täällä, Lena Gillberg sanoo.

Gillbergin pariskunnan keittiö. Kuva: Linus Lindholm

Kasvavaa suomalaista tuotantoa

Puustellin kalusteet tehdään Harjavallassa. Thomas Berglund ja muut ketjun yrittäjät käyttävät oman tuotannon lisäksi mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita ja palveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi kaapinovien lasit ja asennuspalvelut.

– Panostamme henkilökohtaiseen palveluun ja paikalliseen läsnäoloon, Berglund sanoo.

Se on ilmeisen hyvä konsepti, sillä toiminta kasvaa koko ajan. Juuri nyt yritys etsii uusia myyjiä esimerkiksi Pietarsaaren seudulle.

Haluatko tietää lisää Puustellista?

Yhteystiedot ja lisätietoja löydät täältä.

Täällä on lisää inspiroivia kuvia keittiöistä. 

Vastaa