Danske Bankin Suomen maajohtaja Stojko Gjurovski: ”Yhteistyötä tarvitaan ehdottomasti”

Stojko Gjurovski
Danske Bank Suomen maajohtaja Stojko Gjurovski on vaikuttunut Vaasan seudun energiakeskittymän yhteenpuhaltavasta ekosysteemistä. KUVA: Raija Koivisto

Danske Bank Suomen maajohtaja Stojko Gjurovski antoi Vaasa Insiderille haastattelun Vaasan vierailullaan syyskuussa. Hän näkee Suomen yhdeksi Danske Bankin tärkeimmistä markkinoista ja on vaikuttunut Vaasan seudun energiakeskittymän yhteenpuhaltavasta ekosysteemistä.

– Globaalit markkinat ovat suuret, ja yhteistyötä tarvitaan ehdottomasti. Vaasan seudulta ja Suomesta viedään maailmalle paljon konkreettisia, kestäviä ratkaisuja, ja myös Danske Bank on tukemassa asiakkaitaan vihreässä siirtymässä.

Joustavat asiointimahdollisuudet

Gjurovski aloitti Suomen maajohtajana keväällä 2020. Ruotsalaisella Gjurovskilla on pitkä kokemus rahoitusalalta, ja ennen maajohtajuutta hän toimi Danske Bank -konsernin yksityispankkitoiminnan johtajana.

Gjurovskin mukaan pankkitoimialallakin eletään nyt koronan myötä syntynyttä uutta normaalia.

– Olemme tehneet paljon digitaalisten pankkipalvelujen eteen, ja asiakkaat ovat oppineet toimimaan digitaalisesti. Asiakas saa asiantuntijapalvelua ympäri Suomen juuri omien tarpeidensa mukaan, kertoo Gjurovski.

Investoinnit ovat jälleen lähteneet vauhtiin.

Digitaalisten palveluiden rinnalla ovat myös muut joustavat asiointimahdollisuudet. Danske Bankilla toimii Suomessa Vaasan lisäksi suurimmissa kaupungeissa.

– Haluamme olla läsnä asiakkaillemme. Jos asiakas haluaa tavata kasvotusten, se on mahdollista myös tapaamispisteissämme, joita löytyy ympäri Suomen, kuten Kokkolasta ja Seinäjoelta, sanoo Gjurovski.

Vastuullista sijoittamista

Danske Bankin yrityspuolella on Pohjanmaan yrityspankin johtajan Roy Skogin mukaan kädet täynnä töitä.

– Etenkin lomien jälkeen tilanne on vanhan Vaasan läänin alueella positiivisesti räjähtänyt. Yrityskauppoja tehdään aktiivisesti, ja investoinnit ovat lähteneet taas vauhtiin, kertoo Skog.

Danske Bank Vaasa
Roy Skog, Jarno Uhre, Henna-Mareena Alanko ja Stojko Gjurovski. KUVA: Raija Koivisto

Vaasan yksikönjohtaja Henna-Mareena Alanko kuvailee kotitalouksienkin näkymiä positiivisiksi.

– Kesä on ollut todella vilkasta, ja ihmiset ovat uskaltautuneet taas ostamaan asuntoja, sanoo Alanko.

Myös säästäminen kiinnostaa kaikenikäisiä, ja trendinä näkyy erityisesti vastuullinen sijoittaminen.

– Tänä päivänä sijoittaakseen ei tarvitse olla asiantuntija, eikä sijoittamiseen tarvita suuria summia. Tärkeintä on, että säästämisen ja sijoittamisen aloittaa ja että sen tekee niin varhain kuin mahdollista, opastaa myyntijohtaja Jarno Uhre.

Houkutteleva työnantaja

Vaasassa Danske Bankilla puhaltavat muutoinkin myötätuulet. Vaasan uudet viihtyisät toimitilat Pitkälläkadulla otettiin käyttöön joulukuussa, ja henkilöstön rekrytoinnit ovat onnistuneet hyvin.

Haluamme pitää kiinni hyvistä osaajista.

Suomen maajohtaja Gjurovski kuitenkin näkee, että kuten monella muullakin alalla, myös rahoitusalalla osaavista työntekijöistä voi tulla vielä pula. Danske Bank haluaa olla houkutteleva työnantaja nyt ja tulevaisuudessa.

– Haluamme pitää kiinni hyvistä osaajista ja tarjota heille erilaisia kehittymismahdollisuuksia. Kotimarkkinamme ovat Pohjoismaissa, ja sisäinen liikkuvuus eri maidenkin välillä on Danske Bankilla mahdollista, kertoo Gjurovski.

LUE MYÖS:

Mari Pohjanniemi-Kivi: “Pidetään kehityksen rattaat pyörimässä”

Lämna ett svar