Pelillisyys ja VR lyövät vahvasti läpi yrityksissä

Jussi Loukiainen.

Vaasalainen Platonic Partnership on tunnettu useista palkituista peleistään, joiden rinnalla yritys suunnittelee ja toteuttaa pelillistettyjä sovelluksia. Uusimpana kehitysalueena on koulutusta ja oppimista tukeva pelillisyys.

– Pelillistetyissä sovelluksissa selkeä asiakokonaisuus tuodaan pelimekaniikkojen kontekstiin. Sovellukset eivät ole perinteisiä opetuspelejä, vaan niiden avulla voidaan tukea esimerkiksi yritysten sisäistä viestintää tai koulutusta, kertoo toimitusjohtaja Jussi Loukiainen.

Pelillistettyjä sovelluksia voidaan hyödyntää konkreettisesti käytännön toiminnassa, kuten työtapojen kouluttamisessa tai yrityksen arvojen ja strategian viestimisessä uusille työntekijöille. Pelien avulla voi myös aktivoida asiakkaita tutustumaan tuotteeseen tai palveluun vuorovaikutteisella tavalla.

Platonic Partnershipin vahvuutena pelillistämisessä on tarinankerronta ja elämyksellisyys.

– Pelillistämisen avulla viestinnästä saadaan selkeää ja helposti lähestyttävää. Mukana on aina myös sopivasti hauskuutta, jonka avulla pelit tuntuvat miellyttävältä käyttää, sanoo Loukiainen.

Pelillisyyden edelläkävijät

Loukiaisen mukaan yritysten suhtautuminen peleihin on muuttunut ja eri toimialojen yrityksistä löytyy todellisia edelläkävijöitä pelillisyyden hyödyntämisessä.

– Aiemmin yritystoiminnan parissa ei haluttu kuullakaan peleistä. Nyt yhä useammat yritykset haluavat lähteä ennakkoluulottomasti tarkastelemaan pelillisyyden mahdollisuuksia, toteaa Loukiainen.

Nyt yhä useammat yritykset haluavat lähteä ennakkoluulottomasti tarkastelemaan pelillisyyden mahdollisuuksia.

Jos pelillisyys ja pelillistäminen kuitenkin tuntuu kuin pimeässä hapuilulta, Platonic Partnership on yritysten tukena heti alkumetreiltä lähtien.

– Kiinnostus pelillistämiseen nousee usein esiin yrityksen sisällä työntekijöiden ideoina, joiden pohjalta pelillisyyttä lähdetään pilotoimaan. Autamme yritystä kartoittamaan tilanteen ja suunnittelemme tarpeita vastaavan ratkaisun ilman sitoutumuksia.

Tosielämän tilanteita

Platonic Partnership on työskennellyt usean vuoden ajan myös VR-ratkaisujen parissa. Virtuaalitodellisuuden hyödyntämisen tulevaisuuden näkymät näyttävät hyvältä.

– VR-tekniikka on kehittynyt jo pitkälle ja nykyiset laitteet ovat kevyitä. VR:n avulla pystyy toteuttamaan todella vaikuttavia ja tuloksellisia ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin.

IoT:n ja tekoälyn tavoin myös virtuaalitodellisuuden käyttömahdollisuudet ovat nykyisin jo lähes rajattomat.

– VR-ratkaisuja voidaan hyödyntää esimerkiksi asiakaspalvelutyöntekijöiden kouluttamisessa. Virtuaalitodellisuuden vahvuutena on visuaalisuus ja kokemuksellisuus, joten tosielämän tilanteiden simulointi tuo esiin työntekijöiden aidot reaktiot tilanteisiin, kuvailee Loukiainen.

LUE MYÖS:

Spel utvecklat i Vasa får barn läsa böcker – Vasaföretaget Platonic Partnerships lösning fick fint pris

Lämna ett svar