2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasassa aloitti uusi vaatevuokraamo, alueen rakennusurakat etenevät aikataulussa ja Vaasan kaupunki liikuttaa kesällä maksutta

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Tänä keväänä Vaasassa Kauppapuistikolla on aloittanut aivan uudenlainen vaatevuokraamo Stilrent, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Intohimo muotiin ja vaatteisiin yhdistää yrittäjiä, mutta myös ajatus ympäristöä säästävästä kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä.

Vaasassa on meneillään mittavia rakennusurakoita esimerkiksi keskussairaalalla, jäähallilla kuin Vaskiluodossa Smart Technology Hubissa. Ilkka-Pohjalaisen mukaan koronatilanteen vaikutukset ovat tuntuneet laajasti myös työmailla, mutta työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti.

Wärtsilä Smart Technology Hub.

Vuoden 2020 Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään lokakuussa Raisiossa. Maaseudun Tulevaisuuden mukaan länsirannikolla meren läheisyys näkyy alueen tuotevalikoimassa, mutta se voisi näkyä vielä enemmän. Kilpailun tämänvuotinen teema onkin saariston ruokamatkailu.

Koulutus & tutkimus

Vaasan yliopisto on osa FITech-verkostoa, joka tarjoaa maksuttomia tekniikan alan yliopisto-opintoja. FITechin verkko-opintoina toteutettavat opinnot järjestetään myös kesällä 2020 ja ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

Kokkola-Pietarsaaren lentoliikenteen tarve selvitetään, uutisoi YLE Pohjanmaa. Maakunnan, alueen kuntien ja yritysten edustajista koostuva lentoliikenteen eturyhmä pohti lentojen keskeyttämispäätöstä keskiviikkoiltana. Ensimmäinen kysely alueen julkisille toimijoille ja elinkeinoelämälle on jo käynnistetty.

Euroopan innovaationeuvoston (EIC) neuvonantajaryhmä on julkistanut tki-visionsa tulevaisuuden suunnalle koskien tulevaa Horisontti Eurooppa -puiteohjelmaa (2021-2027). EIC:lle kaavaillaan 10 miljardin euron budjettia ja investointeja ohjataan radikaaleihin innovaatioihin, tiedottaa Business Finland.

Kulttuuri & hyvinvointi

Vaasan kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa vaasalaisille maksutonta ja ohjattua ryhmäliikuntaa kesä- ja heinäkuussa Hietasaaressa ja Onkilahden toimintapuistossa. Tarjolla on 1.6. alkaen maanantaista torstaihin kahvakuulaa, zumbaa, puistojumppaa ja kesäjoogaa.

Vaasan kaupunginkirjasto järjestää alakouluikäisille lapsille kesätoimintaa Vaasan kirjastoissa. Maksuttomaan, kaksikieliseen kesätoimintaan ilmoittaudutaan ennakkoon. Kirjasto järjestää myös Aarrejahdin, joka on perheille ja alakouluikäisille lapsille suunnattu kesän lukukampanja.

Vaasan kesäartistien musisointia on mahdollista kuulla tänäkin kesänä, tiedottaa Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus ehdottaa esiintymispaikkoja ja keikkaa voi toivoa esimerkiksi isovanhempien ikkunan alle, palvelutalon sisäpihalle tai syntymäpäiväsankarille.

Lämna ett svar