2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasan entiseen Flickikseen rakentuu opiskelija-asuntoja, TEM myöntää avustuksia kiertotalouteen ja Euroopan uusi osaamisohjelma keskittyy työllistävään osaamiseen

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Entinen tyttölyseo Flickis Vaasan Kirkkopuistikolla on myyty Heikki Seppälälle, kertoo YLE Österbotten. Seppälän mukaan rakennus on tarkoitus muuttaa opiskelija-asunnoksi. Rakennus vaatii perusteellisen saneerauksen, koska se on ollut pidemmän aikaa tyhjillään.

Kristiinankaupungin elinkeinokeskus järjestää uusissa toimitiloissaan avoimet ovet -tapahtuman 12.8. Päivän aikana pidetään myös Uskalla Kasvaa Pohjanmaa – hankkeen kickoff ja kuullaan sen tavoitteista.

Valtioneuvoston asetus antaa työ- ja elinkeinoministeriölle mahdollisuuden myöntää avustuksia kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin. Työ- ja elinkeinoministeriöllä on käytettävissä kaksi miljoonaa euroa EU:n valtiontukisääntöjen mukaisiin kiertotalousavustuksiin vuosille 2020–2022.

Koulutus & tutkimus

Vaasan yliopiston InnoLab-tutkimusalustan johtaja Mari K. Niemi taitaa verkostoitumisen ja sparraa myös muita tieteentekijöitä viestinnässä. Niemen mukaan medianäkyvyys auttaa tutkimusrahoituksen hankinnassa, mutta se voi myös tuoda asiantuntijatehtäviä, kun yritykset ja yhteiskunnalliset toimijat tarvitsevat tutkijan tuottamaa tietoa.
Mari K. Niemi

Euroopan komissio on heinäkuussa julkaissut Euroopan osaamisohjelman, jonka tavoitteena on edistää kestävää kilpailukykyä, sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja mukautumisvalmiuksia. Ohjelman 12 toimenpidekokonaisuutta keskittyvät työllistävään osaamiseen, tiedottaa Business Finland.

Suomen ja Japanin välisestä innovaatioyhteistyöstä kiertotalouden edistämiseksi kerrotaan Business Finlandin webinaarissa 27.8. Business Finland , VTT ja japanilainen National Institute of Science and Technology Policyn (NISTEP) ovat  hakeneet uusia näkemyksiä bio- ja kiertotalouden teknologioiden kehitysvaiheesta ja tulevaisuudesta.

Uusimmat koronasta

Vaasan ammattikorkeakoulun opetus jatkuu syksyllä lähiopetuksena, englanninkieliset ohjelmat International Business ja Information Technology jatkuvat toistaiseksi etäopetuksena. Kaikki yli 40 hengen luennot pidetään etäopetuksena ja opiskelijoille tarjotaan suojamaskit opetuksessa, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista esimerkiksi työpajoissa.

Päivittäisten koronavirustapausten määrä on kohonnut Suomessa selvästi tällä viikolla. Koronavilkun eli koronatartunnasta kertovan mobiilisovelluksen toivotaan ihmisten ottavan käyttöön laajasti, heti kun sen lataaminen on mahdollista, kertoo YLE. Myös etätyösuosituksen jatkamista toivotaan.

Lämna ett svar