2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasa mukaan viennin iskuryhmään, Business Finlandin kehittämistuet päättyvät ja teollisuusyrityksille tarjolla kiertotalouden kesäkouluja

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Vaasa pääsee mukaan koronan jälkeiseen viennin iskuryhmään, jota kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari kokoaa, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Iskuryhmässä on kyse siitä, että valtiot purkavat koronarajoituksia ja elvyttävät markkinoita miljardihankkeilla esimerkiksi energia-alalla.

Joakim Strand, Ville Skinnari, Timo Saari.

Mustasaaren kunnanhallitus päätti neuvotteluista yksimielisesti maanantai-illan kokouksessaan, uutisoi YLE Pohjanmaa. Tilannetta pyritään korjaamaan ensi vaiheessa muutoin kuin irtisanomisilla tai lomautuksilla.

Suomen Yrittäjät julkaisee viikoittain AAA-luokkaan päässeiden yritysten tiedot verkkosivuillaan. Luokitus erottelee hyvät asiakkaat ja kumppanit huonoista vertailukelpoisin perustein. Sen avulla yritys pystyy myös itse osoittamaan vahvan taloudellisen asemansa esimerkiksi tarjouskilpailuissa.

Politiikka & yhteiskunta

Pohjalaiskansanedustajat ovat YLE Pohjanmaan mukaan erimielisiä siitä, pitäisikö koronarajoituksia poistaa vaalipiirissä muuta maata nopeammin. Vaasan vaalipiirin kuudestatoista kansanedustajasta seitsemän kannattaa pohjalaismaakuntiin nopeampaa rajoitusten purkamista.

Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen on edelleen vakuuttunut siitä, että uusi yhteinen sote-kuntayhtymä on paras vaihtoehto tulevaisuudelle, kertoo YLE Österbotten. Osa kunnista vielä epäröi mukaanlähtöä.

Lakiesitys yleisen kustannustuen ehdoista annetaan eduskunnalle torstaina 4. kesäkuuta, kertoo Suomen Yrittäjät. Yleisen kustannustuen myötä ELY-keskuksen ja Business Finlandin kautta haettavien kehittämistukien viimeinen hakupäivä on 8. kesäkuuta kello 16.15.

Koulutus & tutkimus

Vaasan yliopistossa syksyllä 2020 käynnistyvät kaikille avoimet opintopaketit ovat kokonaisuuksia, jotka pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja aiheisiin. Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vamia ovat yhteistyössä koonneet opintopaketteja, jotka keskittyvät esimerkiksi hyvinvointiteknologioide

Uusi infograafi Elintarvikekuljetukset ja niiden yhdistely muihin kuljetuksiin auttaa yrityksiä kuljetusten yhdistelyn suunnittelussa, kertoo Vaasan yliopisto. Kuljetuksissa avainasemassa on avoin vuoropuhelu paikallisen elintarvikevalvojan kanssa, joka opastaa yrittäjää alkuvaiheen askelten ottamisessa.n kehittämiseen.

Hae mukaan Turun ammattikorkeakoulun ja Sitran kesän kiertotalouden koulutukseen 8.6. mennessä. Koulutus on tarkoitettu erityisesti rakennetun ympäristön sekä teknologia-, prosessi- ja konepajateollisuuden yrityksille ja mukaan valitaan 20 yritystä.

Lämna ett svar