2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Tänään ravintoloissa aukeaa jälleen buffet-tarjoilu, alueen turismi osoittaa elpymisen merkkejä lähimatkailun ansiosta

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Vaasan kaupungin kulttuurin ja taiteen toimijoille 390 000 euroa avustusta. Vaasan kaupunginteatteri saa 300 000 euroa, Vaasan kaupunginorkesterille myönnetään 60 000 euroa ja kaupungin museoille 30 000 euroa, Vaasan kaupunki tiedottaa.

Tänään lounasravintolat saavat jällen avata buffet-tarjoilun, ja se luo toivoa paikallisiin ravintolayrittäjiin kirjoittaa Vasabladet. Samalla kun asiakkaiden paluuta jännitetään, ravintoloitsijat toteavat myös että rajoitusten purkamisen myötä kotiinkuljetusta ei enää voida järjestää.

Jani Peräsarka ja Ari Tyynismaa siirtyvät strategisiimpiin rooleihin WasaGroupissa.  Kaksikko jatkaa hallitusjäseninä ja vastaavat jatkossakin strategisesta johtamisesta ja kehityksestä, Vaasa Insider kirjoittaa.

Jani Peräsarka, Ari Tyynismaa.

Yrittäjyys & yhteiskunta

Juhannus oli vilkas poliisille Pohjanmaalla, Vasabladet raportoi. Poliisin piti kiireellisenä pahoinpitelytapaukset, sekä lukuisat rattijuopumukset.

Vaasan siilojen tontinluovutuskilpailu siirtyy ennakkoon ilmoitetusta poiketen syksymmälle. Tämä johtuu siitä, että kaupungilla on niin monta yritysten investointihanketta ja ne halutaan laittaa etusijalle, Ilkka-Pohjalainen uutisoi.

Alueen turismiala on toukokuun puolenvälin jälkeen lähtenyt elpymään muhavasti, ja varauksien määrä on lisääntymään päin, Svenska Yle Österbotten tiedottaa. Nyt kun ulkomaanmatkailu ei ole yhtä lailla mahdollista kuin ennen ovat ihmiset oppineet arvostaman lähialuettaan eri tavalla.

Koulutus & ympäristö

Kesäkuusta on tulossa ennätyshelteinen koko Suomessa. Tällaisiin lukemiin ei olla päästy kesäkuun puolella sitten vuoden 1961, Yle kertoo.

Vaasan yliopistolla voi tulevana syksynä suorittaa kaksoistutkinnon, johon kuuluu vuoden kauppakorkeakouluopiskelu Pietarissa. Higher School of Economics St. Petersburg on Vasabladetin artikkelin mukaan erittäin arvostettu oppilaitos kansainvälisesti arvioituna.

Perjantaina Vaasassa otettiin uudet kuntoportaat Gerbynmäelle, eli Rapatunturille. Portaiden pituus on noin 59,3 metriä ja  nousukulma on 21 astetta koko nousun ajan, kaupungilta tiedotetaan.

Lämna ett svar