2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Taidolla työllistäminen, Kiinan ilmastopäästöt ja ruokahävikin haasteet

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Wärtsilä seuraa tiiviisti koronaviruksen etenemistä, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Tilannetta tarkkaillaan Kiinan ja Pohjois-Italian lisäksi myös Koreassa ja Japanissa.

Työllistä taidolla -palvelu neuvoo yrityksiä rekrytoinneissa ja työn ostamisessa. Palvelun rahoittaa ELY-keskus, ja se on yrityksellesi täysin maksutonta.

Asiakkaat ovat tyytyväisiä apteekkien pidempiin aukioloaikoihin, kertoo Vaasa Insider. Vaasan Kivihaan apteekin erikoisuus on noutoautomaatti.

Kuva: Katja Lösönen/ Suomen apteekkariliitto

Ympäristö & energia

Suomessa syntyy ruokahävikkiä noin 500 miljoonaa kiloa vuodessa. YLEn haastatteleman erikoistutkija mukaan ruokahävikin puolittaminen on erittäin vaikea tavoite saavuttaa.

Helsinki Energy Challenge etsii ratkaisuja rakennusten lämmitysten uudistamiseen hiilineutraaliksi miljoonan euron kilpailussa. Muutkin kaupungit hyötyvät Helsingin edelläkävijyydestä.

Kiinan ilmastopäästöt romahtivat koronaviruksen vuoksi, uutisoi YLE. Pudotus vastaa lähes kolminkertaisesti Suomen vuosittaisia kasvihuonekaasupäästöjä.

Koulutus & tutkimus

Luovaa työtä ruokahävikin vähentämiseksi tehdään kaupoissa ja yrityksissä. Vaasa Insiderin haastattelema tutkija Lotta Alhonnoro väittelee tänään Vaasan yliopistolla kello 12.

Lotta Alhonnoro. Kuva: Riikka Kalmi

Onko sinulla hyvä hankeidea? Hae EAKR-rahoitusta viimeistään 9. maaliskuuta. Rakennerahasto-ohjelma rahoittaa esimerkiksi alueen elinkeinoja tukevaa tki-toimintaa.

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari innostaa onnistuneeseen vientiin. Maksuton seminaari järjestetään Närpiössä 21. maaliskuuta.

LUE LISÄÄ:

2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: KPOn huipputulos, Vaskiluodon metsä ja historialliset jäteautokaupat

Lämna ett svar