2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Lihatuottajien sopimusten irtisanomissuojaa halutaan parantaa, helle jatkuu ja vahvistuu loppuviikosta

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Kun korona vei 15-vuotiaan Miska Pitkäsen kesätyön, päätti nuorukainen lähteä yrittäjäksi. Lopputuloksena on Miskan FiksausApu, joka tekee mm. autojen sisäpesuja, sohvien pesua, nurmikon leikkuuta jne, Vaasan Ikkuna kirjoittaa.

MTK:n johtaja Juha Marttila haluaisi nähdä että tuottajien ja teollisuuden sopimusten irtisanomisaikoja pidennettäisiin, ainakin tuottajien osalta uutisoi Yle Pohjanmaa. Myös lihatalo Snellman kannattaa irtisanomisaikojen pidennystä, mutta ei näe että tuottajat olisivat heikommassa asemassa, kuten Marttila antaa ymmärtää.

Finavia ja Helsingin Sähkölentokoneyhdistys ovat solmineet sopimuksen tavoitteena saada uuden sukupolven sähkölentokoneita Suomeen, Svenska Yle Österbotten uutisoi. Uuden sopimuksen myötä Finaviasta tulee päärahoittaja sähkölentokoneiden hankinnassa.

Yrittäjyys & yhteiskunta

Hallitus tiedotti jälleen eilen uusista säännöksistä koskien koronarajoituksia. Muun muassa yli 70-vuotiaita ei enää ohjeisteta, tarkemmin voit lukea uusista ohjeistuksista Ylen sivuilta.

Sokos Hotel Royal Vaasa avaa jälleen ovensa yöpyjille 7 heinäkuuta.  Turismi on jälleen elpymään päin koko maassa, ja Sokotelin toimitusjohtaja Jarkko Härmälä näkee luottamuksen palanneen asiakkaisiin.

Lemmikille lässyttämisen Suomen mestari ratkeaa Vaasan Sähkön somekanavilla tänään. Kyseessä on pilke silmäkulmassa järjestetystä markkinointitempauksesta, jossa koronakevään piristykseksi haluttiin kotieläinten omistajilta lässytysvideoita, Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa.

Ihmiset & ympäristö

Proagrian viljelyneuvoja Magnus Långskog ei vielä kutsuisi kuivaa kesää katastrofiksi, mutta ainekset ovat ilmassa, Vasabladet kirjoittaa. Ei ole hyvä viljelysten kannalta jos tällaiset kelit jatkuvat pitkälle heinäkuun puolelle, Långskog toteaa.

Punaisen Ristin veripalvelu haluaa muistuttaa verenluovutuksen tärkeydestä myös kesällä. Seuraavan kerran Vaasassa voi kulttuuritalo Fannyssa luovuttaa verta 3 ja 24 heinäkuuta  kello 11.30 ja 17.30 välillä, Vasabladet tiedottaa.

Helle jatkuu vielä loppuviikon, Yle uutisoi. Huomenna lämpötilan ennustetaan nousevan jopa viime vuoden ennätyslukemien tasolle.

Lämna ett svar