2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: KPO:n ostoskeskus Liisanlehdossa sai rakennusluvan, Rennova ja Prestige Car Center kasvavien yritysten listalla

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Politiikka & yhteiskunta

KPO:n ostoskeskus Liisanlehdossa on saanut rakennusluvan. Vasabladetin jutun mukaan rakennustöiden on määrä alkaa kesäkuussa ja suunnitelmien mukaan kaiken pitäisi olla valmista vuoteen 2022 mennessä.

Vaasan ravintolatarjonta on korkealla tasolla toteaa Ilkka-Pohjalainen. Kansainvälisyys on nostanut tasoa ja kova kilpailu pitää hinnat kohtuullisina.

EnergyWeek kiinnostaa useampia kuin aikaisemmin, koronaviruksen uhasta huolimatta kertoo Yle Österbotten. Tänä vuonna kuitenkin kehoitetaan pitäytymään kättelyistä, viestintävastaava Kristoffer Jansson kertoo.

Työ & koulutus

Rennova ja Prestige Car Center Euroopan 1000 nopeimmin kasvavan yrityksen joukossa Financial Timesin mukaan.  Prestige Car Center on sijalla 182 ja Rennova sijalla 637.

Wärtsilä uudelleenorganisoi Marine-liiketoimintansa. Uudet liiketoiminnat Marine Power, Marine Systems ja Marine Voyage aloittavat toimintansa 1.7.2020.

Opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobotniassa otettiin käyttöön uusi laitteisto, jonka avulla opiskelijat pääsevät käytännössä tekemään sähkövoimatekniikan harjoituksia. Seuraavaksi sähkönjakelun opetusta aiotaan kehittää entistä modernimmaksi.

Casparis Beyer tutkii startupekosysteemiä Vaasanseudulla. Vaikka tutkimus on vielä kesken, nousee siitä jo esiin energiaklusterin tärkeys, sekä haaste saada alueelle osaavaa työvoimaa.

Casparis Beyer.

Kulttuuri & hyvinvointi

Botniavasan perutaan tältä vuodelta kertoo Vasabladet. Jo kertaalleen siirretty hiihtokilpailu päätettiin perua huonon lumitilanteen takia.

Tänään aukeaa uusi Akateeminen Kirjakauppa Gros uusissa tiloissa. Eilen oli jo kutsuvieraille avajaistilaisuus, josta Vasabladet raportoi.

SB Vaasa panostaa junioritoimintaan ja toivoo sieltä löytyvän tulevaisuudessakin pelaajia edustusjoukkueeseen. Maantieteellinen sijainti on haaste menestymiselle, toiminnanjohtaja Jukka Leino toteaa Ilkka-Pohjalaiselle.

 

 

LUE LISÄÄ:

Lämna ett svar