Allt fler ordnar möten och konferenser på havet – Wasalines fartyg välkomnar grupper på 5 till 250 personer

Oslagbar havsutsikt och god mat är bra orsaker till att ordna konferens på Wasalines fartyg. Moderna mötesrum och förmånliga priser gör också att antalet möten ombord ökar.

Företag, föreningar och organisationer har upptäckt möjligheten att träffas ombord på M/S Wasa Express. Fartygets tidtabell, till exempel en dagskryssning mellan Vasa och Umeå, gör det speciellt attraktivt att mötas ombord.

Båtfärden på 4,5 timmar passar perfekt för ett effektivt möte kombinerat med nätverkande och god mat.

En dag i Umeå

Patrik Holms.

Tiden i Umeå, 4-5 timmar, använder många mötesdeltagare till att besöka företag/organisationer som jobbar med liknande frågor som de själva.

– Lika vanligt är det också att tiden i Sverige används till rekreation och shopping, säger Patrik Holms, Sales Manager på Wasaline.

– I Umeå finns det väldigt många smultronställen att upptäcka, som till exempel gitarrmuseet Guitars, säger han.

God mat lockar

Hemresan från Sverige kan förstås användas till flera möten. Ofta spenderas tiden ändå på nätverkande och mingel – eller bara för att njuta av maten.

Maten ombord är något rederiet satsar mycket på. Kockarna ser maten som ett hantverk och använder sig av lokala råvaror.

– Vi plockar det bästa från två länder, säger Patrik Holms.

På fartyget hittar man allt från skärgårdsbord till à la carte. Det är också möjligt att få servering direkt till möteslokalerna.

Skräddarsydda möten

Konferenslokalerna ombord är renoverade för att passa moderna behov. Det går att flytta på väggar och skräddarsy mötesrum. De minsta grupperna som träffas består av 4-5 personer.

Stora möten och konferenser skapar man rum för genom att flytta på mellanväggar. Konferenser kan fyllas på med deltagare från båda sidor av Kvarken.

Ett bra exempel på det är konferensen ”Cirkulära Affärer Vasa-Umeå” som ordnades i slutet av mars. Vaseks Göran Östberg, en av konferensarrangörerna, säger att det fungerade jättebra att träffas ombord.

– Ljudanläggning, skärmar, servering, service, allt fungerade perfekt, säger Östberg, en nöjd kund som rekommenderar andra att prova på samma sak.

Göran Östberg.

Göran Östberg säger också att nätverkandet, mingelpauserna, fungerade bättre än väntat för de cirka 50 konferensdeltagarna.

– En oväntad fördel var att ingen kunde smita iväg, som så ofta händer om något ordnas mitt i en stad, säger Östberg.

Havet bäst av allt

Från konferensrummen, som bär namn från gamla fartyg som Fenno, Polar, Wasa, Norrland, Korsholm och Botnia, finns en oslagbar havsutsikt.

– All teknologi vi har i rummen går att hitta på land också, men vår konkurrensfördel är utsikten, säger Patrik Holms.

Allt flera, både små och större aktörer, har upptäckt möjligheterna. Möten och antal grupper som möts ombord har därför ökat med 15 procent årligen.

Wasaline erbjuder flera olika mötespaket. Prisnivån är förmånlig och det går att hitta lösningar från 20 euro och uppåt per deltagare.

Vill du veta mera, ta kontakt:

Patrik Holms
patrik.holms@wasaline.com
Tel +358 50 5669398

Lämna ett svar