Incoachin iltapäiväkerhot antavat lapsille järkevää tekemistä – ja vanhemmille keskeytyksetöntä työaikaa

Esports-valmennukseen keskittyvä vaasalainen Incoach alkaa järjestää lapsille etäiltapäiväkerhoja.

Idea syntyi tarpeesta tarjota pelikasvatusta alakouluikäisille. Pelikerhot ovat tarjolla paitsi suoraan yksityisille henkilöille, myös yrityksille, jotka haluavat tukea henkilökunnan etätyöskentelyä tarjoamalla työntekijöiden kouluikäisille lapsille ohjattua toimintaa iltapäiviin.

– Aluksi meidän oli tarkoitus olla fyysisesti läsnä kouluissa, mutta koska tilanne on, mikä on, päätimme muuttaa tämän etäpalveluksi, Incoachin toimitusjohtaja Christian Joutsenvuori kertoo.

Käytännössä Incoachin iltapäiväkerhot toimivat niin, että lapset ja ohjaaja kokoontuvat samalle palvelimelle pelaamaan ja juttelemaan yhdessä. Pelaamisen lisäksi kerhoihin kuuluu lyhyitä opetustuokioita, joissa kerrotaan pelikäyttäytymisestä ja fiksusta netin käytöstä.

Christian Joutsenvuori.

Lempipeli yhdistää

Iltapäiväkerhoa pidetään kahdesti viikossa, kaksi tuntia kerrallaan. Yhteen ryhmään mahtuu noin 15 lasta tai nuorta, ja ryhmiä on kolme: yli 7-vuotiaille tarkoitettu Minecraft-ilttis, 9-vuodesta ylöspäin Fortnite-klubi ja yli 13-vuotiaille CSGO-valmennus, jossa keskitytään muihin ryhmiin verrattuna enemmän mekaanisiin taitoihin ja pelin taktiseen puoleen.

Konkaripelaaja ei tarvitse olla, vaan kone ja ryhmässä pelattava peli riittävät.

– Panostamme siihen, että ryhmät ovat kaikille kivoja ja toimivia. Rohkaisemme myös ensikertalaisia mukaan, Joutsenvuori sanoo.

Rohkaisemme myös ensikertalaisia mukaan

Iltapäiväkerhon sisältö pyritään pitämään riittävän kevyenä ja rajattuna. Halukkaille annetaan vapaaehtoisia kotitehtäviä, joita voi tehdä, jos aika kotona käy pitkäksi.

Vaikka esports-iltapäiväkerhoissa ei olla fyysisesti läsnä, Joutsenvuori uskoo niiden yhteisölliseen voimaan.

– Lempipelin pelaaminen, uuden opettelu ja ongelmien ratkominen yhdessä tuovat taatusti uusia pelikavereita.

Etätyörauha vanhemmille

Yhtenä iltapäiväkerhon ajatuksena on antaa vanhemmille täysi etätyörauha muutamaksi tunniksi. Joutsenvuori kertoo, että vanhemmille järjestetään ennen kerhojen alkamista infotilaisuus, jossa vetäjät esittäytyvät ja kertovat toiminnasta tarkemmin.

– Luottamuksen rakentamiseen täytyy kiinnittää hieman normaalia enemmän huomiota, kun kaikki tehdään etänä.

Joutsenvuori toivoo, että vanhemmat näkisivät iltapäiväkerhot mahdollisuutena helpottaa ja monipuolistaa nuorten peliharrastusta. Yrityksille hän vinkkaa kerhomaksun kustantamisen olevan oiva keino auttaa perheellisiä työntekijöitä etätyön onnistumisessa.

Lue lisää:

Vaasalainen Incoach valmentaa esports-pelaajia oppilaitoksissa

 

Lämna ett svar