Konstens natt även teknikens och vetenskapens natt – Platonic Partnership bjuder på virtuella upplevelser

Jussi Loukiainen.

En natt för teknik och vetenskap utlovas i Dragnäsbäck. Företaget Platonic Partnership bjuder in till en titt bakom spelkulisserna.

Konstens natt, den 8.8, blir i Dragnäsbäck i år också teknikens och vetenskapens natt. Det slutliga programmet och tidtabellerna slås fast inom några dagar men det är redan klart att teknikdemonstrationer och föreläsningar står på programmet.

Platonic Partnership är ett av företagen som bidrar. It-företaget, som finns i innovationscentret, bjuder på en föreläsning som tar oss in bakom kulisserna i ett spelbolag.

Platonic Partnership koncentrerar sig på att göra spel där historieberättandet, storytelling, är det viktigaste.

– Vi vill göra spel som verkligen betyder något för oss personligen och för andra, säger Jussi Loukiainen, vd för Platonic Partnership.

Tankesättet gör att spelen som tillverkas kan ge upphov till starka känslor och tankeställare. Ett bra exempel är spelet Lydia, som handlar om vuxnas alkoholproblem sett ur en liten flickas synvinkel.

Upplevelser erbjuds

Spelbyggande utgör ungefär hälften av det som Platonic Partnership jobbar med. Resten handlar om att bygga andra typer av digitala upplevelser, som till exempel virtuella verklighetslösningar och hologram.

Platonic Partnership har byggt virtuella upplevelser för till exempel meteoritmuseet i Lappajärvi. På vetenskapens natt kan den som vill med egna ögon samt specialglasögon ta sig en titt på lösningarna som Platonic byggt.

Växande verksamhet

Platonic Partnership sysselsätter som bäst tre personer plus sommarjobbare. Verksamheten växer och efter semestrarna börjar rekryteringen av nya förmågor.

– Målet är högt satt, vi vill bli det ledande storytellingsspelhuset i världen, säger Loukiainen.

Alla med

Även elever från gymnasierna i Vasa är med om att bygga upp innehållet till Teknikens och Vetenskapens Natt. Arrangörerna hälsar att alla som är intresserade att medverka är välkomna med på en träff den 2 augusti kl 13 i Wasa Innovation Center.

LÄS OCKSÅ:

Vaasalaisen yrityksen kehittämä peli leviää Alkon avustuksella

Lämna ett svar