Secureplanilla turvallisuus on hyvissä käsissä – turvatekniikkayritys laajentui Vaasaan

Turvallisuuden suunnannäyttäjänä tunnettu Secureplan Turvatekniikka on avannut uuden toimipaikan Vaasaan. Vaasa on Secureplanin neljäs toimipiste Isonkyrön, Oulun ja Helsingin lisäksi, joista käsin yritys palvelee asiakkaitaan ympäri koko Suomen.

– Vaasa on meille tärkeä paikka laajentua. Täällä olemme lähellä asiakkaita ja asiakkaiden on helppo asioida uusissa toimitiloissa Rauhankadun ja Kirkkopuistikon kulmassa, kertoo liiketoimintajohtaja Samuli Latomäki.

Vaasa on meille tärkeä paikka laajentua.

Skaalautuvat turvajärjestelmät

Vuonna 2007 perustettu Secureplan tarjoaa asiakkailleen turvatekniikan kokonaisratkaisuja kattaen järjestelmien suunnittelun, asennuksen, ylläpidon ja huollon.

– Turvatekniikkaan liittyvät esimerkiksi kulunvalvonta- ja rikosilmoitinjärjestelmät sekä kameravalvonta. Kokonaisratkaisut kattavat niin yksittäiset laitetoteutukset kuin laajat useiden turvajärjestelmien muodostamat järjestelmäintegraatiot, sanoo Latomäki.

Turvatekniikan monipuoliset ratkaisut turvaavat ja suojaavat niin teollisuuden, kaupan alan kuin pankkien toimintoja. Secureplanin asiakkaina ovat myös lukuisat kaupungit, kunnat ja seurakunnat.

– Palvelumme skaalautuvat pienyrityksistä suuriin ketjuyrityksiin, joilla on kymmeniä toimipaikkoja ympäri Suomen. Etenkin kulunvalvontaan liittyvät ratkaisut ovat näkyneet kasvuna asiakkaiden tarpeissa, kertoo Pohjanmaan alueen projektipäällikkö Saku Mattinen.

Reaaliaikaiset ratkaisut

Myös tehokkaat kameravalvontajärjestelmät ovat olleet kasvussa, sillä ne auttavat esimerkiksi suojaamaan kiinteistöjä ja ennaltaehkäisemään rikoksia. Tekniikka ja sen luotettavuus ovat avainasemassa turvatekniikan ratkaisuissa.

Tekniikka ja sen luotettavuus ovat avainasemassa turvatekniikassa.

– Järjestelmien ja turvalaitteiden toimivuutta voidaan seurata reaaliaikaisesti etäyhteyksien avulla. Etänä pystymme suorittamaan myös monia huolto- ja korjaustoimenpiteitä, mikä on ollut todella hyvä näin korona-aikanakin, sanoo Latomäki.

– Reaaliaikaisuus palvelee myös sellaisia asiakkaita, joiden tilojen asiakasmääriä on rajoitettu koronan vuoksi. Tekniikan avulla esimerkiksi ravintolat ovat pystyneet reaaliaikaisesti seuraamaan asiakasmääriään, lisää Mattinen.

Teknologian kehittyminen mahdollistaa nykypäivänä myös älykkäät kameraratkaisut.

– Kameroiden avulla esimerkiksi teollisuuden tuotantolinjoihin saadaan visuaalinen näköyhteys. Älykkäät kamerat osaavat tunnistaa muun muassa lämpötilan nousut ja ilmoittaa mahdollisesta vaaratilanteesta suoraan esimerkiksi tehtaan valvomoon, kuvailee Mattinen.

Kiinteistönhallinnan kehitystä

Secureplanin yrittäjät toimivat myös Zilar Security Systemsissä, joka kehittää kotimaista Zilar Titan -kiinteistönhallintajärjestelmää. Järjestelmän elektroniikan suunnittelu ja ohjelmistokehitys tapahtuu Vaasan alueella.

– Zilar helpottaa kiinteistön käyttöä ohjaamalla kiinteistön eri toimintoja, kuten kulkuja, valoja ja hälyttimiä tilanteen mukaan. Se tuo kustannussäästöjä esimerkiksi optimoimalla lämmitystä ja valaistusta kiinteistön käytön mukaan. Secureplan toimii yhtenä järjestelmän jälleenmyyjistä, kertoo Latomäki.

Lämna ett svar