Multitronic Pro tar hem stort kontrakt – Vasaföretaget leverantör av it-hårdvara till global medicinjätte

Robert Granholm
Robert Granholm.

Multitronic Pro har tecknat ett leverantörsavtal med ett globalt medicinföretag. Vasaföretaget ska förse GSK PLC med ett omfattande utbud av IT-hårdvarulösningar.

Multitronic Pro inleder ett samarbete med GSK PLC för IT-hårdvaruleveranser i Beneluxländerna och Norden. GSK PLC är ett globalt biopharmaföretag.

– För oss är det här ett betydande avtal, det är ett kontrakt som vi jobbat med i över ett år redan, säger Robert Granholm, vd för Multitronic Pro.

Avtalet är starten på ett långsiktigt samarbete, i praktiken är det alltså ett kontrakt som saknar slutdatum. På årsnivå blir affären sannolikt frågan om miljoner euro, även om Granholm inte vill uppge några exakta summor.

För oss är det här ett betydande avtal.

IT-hårdvarulösningar

Leverantörsavtalet som undertecknats innebär att Multitronic Pro kommer att förse GSK PLC med ett omfattande utbud av IT-hårdvarulösningar, inklusive en majoritet av Apples hårdvara såväl som andra produktkategorier.

– Vi hoppas samarbetet kan utvecklas till att gälla ännu flera produktgrupper, säger Robert Granholm.

Det står redan klart att det nya kontraktet leder till mera jobb för Multitronic Pro. Redan som bäst anställs två försäljare till, även om det inte bara är den här affären som ligger bakom företagets växande behov.

Goda relationer nyckeln

Multitronic Pro har sedan grundandet byggt upp goda relationer både till kunder och till samarbetspartners, exempelvis tillverkare av hård- och mjukvara. Robert Granholm säger att den här affären bottnar i det långsiktiga arbetet, av de rekommendationer som getts av tillverkare.

– Brexit spelade också en roll i sammanhanget, kunden behövde en aktör inom EU så att samarbetet skulle löpa smidigt, säger Robert Granholm.

Vasaföretag servar global jätte

GSK PLC som företag jobbar med missionen att förena vetenskap, teknik och talang för att förebygga och övervinna sjukdomar. Det globala företaget jobbar till exempel med att utveckla vaccin och cancermediciner.

Multitronic Pro är ett Vasaföretag specialiserat på design, tillverkning och leverans av innovativa hårdvarulösningar för olika industrier. Företagets kontor hittas i Wasa Innovation Center.

 

LÄS OCKSÅ:

Multitronic Pro kasvaa ja laajenee Vaasassa – ”Tietotekniikka ei saa jarruttaa kehitystä”

Lämna ett svar