Kilpailutus toi Kuulostudion Vaasaan – ”Pystymme tuottamaan erittäin laadukasta palvelua”

Kuvassa vasemmalta oikealle: Jessica Hopponen, Anne Nymark, Teija Mielty, Saara Finne, Tiina Vähätiitto, Ismo Eerikkilä.

Kuulostudio voitti Pohjanmaan hyvinvointialueen kilpailutuksen ja tekee nyt asiakkaille kuulontutkimuksia, kuulolaitteiden sovituksia sekä laitteiden korjauksia. Yrittäjä lupaa asiakkaille myös kilpailijoita edullisimmat hinnat kuulolaitteiden tarvikkeista.

Kuulostudion laitteet ja välineet on asennettu Vaasaan vauhdilla. Pohjanmaan hyvinvointialue teki päätöksen kuulonhuoltopalveluiden hankinnasta joulukuun puolessavälissä.

Kilpailutuksen voittanut Kuulostudio aloitti pari viikkoa myöhemmin, vuoden alussa. Toistaiseksi yhtiö toimii väistötiloissa entisen Postitalon toisessa kerroksessa, jossa kuulolaitteita sovitetaan ja korjataan jo täyttä häkää.

– Uudet tilat remontoidaan ensimmäiseen kerrokseen ja pääsemme sinne helmikuun ensimmäisellä tai toisella viikolla, Kuulostudion yrittäjä Ismo Eerikkilä kertoo.

36 vuoden kokemus

Ismo Eerikkilällä on 36 vuoden kokemus alalta. Ensin hän aloitti kuulolaitteiden korjaajana ja valmistajana. Niitä töitä hän tekee edelleenkin.

13 vuotta sitten Eerikkilä perusti ensimmäisen yrityksen. Nykyisin Eerikkilä omistaa kuulonhuoltoon ja kuulolaitteisiin erikoistuneita yrityksiä kolme. Toimintaa hänen yrityksillään on kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla.

Eerikkilällä on selkeä näkemys, miksi hänen yhtiönsä ovat hoitaneet eri sairaanhoitopiirien palveluita jo useita vuosia.

– Olemme edullinen ja tehokas toimija. Samaan aikaan pystymme tuottamaan erittäin laadukasta palvelua.

Ikähuonokuuloiset keskiössä

Kuulostudio hoitaa pääasiassa iäkkäitä asiakkaita, joilla on kuulo heikentynyt. Voisi sanoa, että Kuulostudion tehtävänä on hoitaa selkeimmät tapaukset.

– Jos asiakkaalla ilmenee meidän kuulontutkimuksessa esimerkiksi voimakas puoliero kuulossa, on aina syytä epäillä jotain muuta. Silloin ohjaamme hänet takaisin sairaalaan tutkimuksiin.

Henkilöstön osaaminen vahvaa

Eerikkilä kertoo, että hänen yrityksissään on töissä enemmän audionomeja kuin missään muussa yksityisessä yhtiössä. Vaasan toimipisteessä näitä audionomeja eli kuulon tutkimisen ammattilaisia on kaksi.

Lisäksi toimipisteessä on kaksi toimistohenkilöä. Esihenkilöitä toimipisteessä ei ole.

– Esihenkilöitä ei ole missään toimipisteessä. Minulla on käynyt tuurikin, että olen saanut hyviä henkilöitä töihin. Kaikki tekevät töitä yrittäjämäisesti, mikä tarkoittaa, että asia kuin asia hoituu.

Eerikkilä kertoo, että henkilöstö ottaa häneen yhteyttä lähinnä, kun on jotain vaikeampia kysymyksiä.

Kuulostudiossa asiat pyritään tekemään asiakkaille sujuviksi ja helpoiksi hoitaa. Siksi yhtiön tavoitteena on jatkaa jo aiemmin toteutettuja huoltopalveluita Pohjanmaan hyvinvointialueen kunnissa.

Tarkat suunnitelmat, paikkakunnat ja ajankohdat ovat vielä auki.

Edulliset tarvikkeet

Kuulostudion suurin liiketoiminta liittyy kuulontutkimuksiin, kuulokojeisiin ja muihin kuulon apuvälineisiin. Yhtiö kuitenkin myös myy yksilöllisiä kuulonsuojaimia esimerkiksi motoristeille, muusikoille sekä meluisissa ympäristöissä työskenteleville.

Tärkeä osa liiketoimintaa on myös kuulolaitteisiin liittyvien tarvikkeiden kuten paristojen, vahasuojien ja tippien myyminen. Eerikkilä kertoo, että koska hän tilaa tarvikkeita niin moneen yritykseen kerralla, saa hän neuvoteltua isot kerta-alennukset.

Nämä alennukset näkyvät myös asiakkaille.

– Me voimme myydä kuulolaitteiden tarvikkeita hyvin edullisesti.

 

LUE MYÖS:

Näillä vinkeillä parannat työhyvinvointia – Ei aina vaadi rahaa, mutta ihmisten kohtaamista ja aitoa kuuntelemista kyllä

Lämna ett svar