En personlig business tränare tar affärsverksamheten till nästa nivå – André Österholm hjälper till att skapa både förändring och tillväxt

André Österholm.

Business PT heter André Österholms företag. Namnet antyder precis vad det är frågan om – en konsult som kommer in med kunskap och energi för ta tag i specifika frågor eller helheter.

Affärskonsultering, förändrings- och affärsprocesser samt businesscoaching. Det är grunden i tjänstepaletten som André Österholm erbjuder genom sitt företag Business PT, som han nu satsar all sin tid på.

– Vi jobbar med företagsledning, resurser, strategi och utvecklingsbehov, säger André Österholm.

André Österholm har länge drivit företag på sidan om sitt dagjobb samt gjort mycket konsulteringsarbete genom åren.

Stort kontaktnät

André Österholm.

André Österholm är för många välbekant genom Hanken Fortbildning, senare Hanken & SSE Executive Education, där han i Vasa jobbat som direktör. Efter tio fina år där tänkte han att det är nu eller aldrig som gäller om han vill vara företagare på heltid.

– Företagande har alltid lockat, sedan studietiden har jag haft företag som ett sätt att tjäna extra pengar, säger Österholm.

Både genom jobbet, företagandet och all fortbildning som det blivit för honom personligen har han samlat på sig kunskap som han vill dela med sig av.

– Mycket av det jag jobbar med och vill jobba med handlar om förändring och tillväxt.

André Österholm slutade sitt gamla jobb i maj och nu är på full tid företagare. Kontakten till Hanken är ändå stark, och han fortsätter hjälpa sin gamla arbetsgivare som konsult.

Bred palett

André Österholm erbjuder en rad med tjänster. Han hjälper till exempel med olika typer av analyser eller när ett företag vill ha hjälp med prissättning eller produktifiering. Digital marknadsföring, lönsamhet och produktivitet är exempel på andra konkreta frågor där han har mycket att bidra med.

– Verksamheten har kommit bra igång, det finns ett stort behov av tillfälliga resurser på många områden, medan steget att anställa någon direkt är för stort.

Verksamheten har kommit bra igång.

Många av Business PT:s kunder är små och medelstora företag i Österbotten och i Mellersta Österbotten.

– Det beror säkert mest på mitt kontaktnät, tjänsterna är sådana så de passar företag i hela Finland, säger Österholm.

Kunnandet lämnar kvar

André Österholm är certifierad av NTM-centralen. Det betyder att det under vissa förutsättningar går att få stöd för att anlita honom.

Han säger att ett typiskt konsulteringscase kan pågå 1-5 dagar och oftast involverar ledningen. Företaget slogan är ”Supporting Your Vision”.

– Jag kommer in som en PT och driver framåt och när jag farit så lämnar kunnandet kvar i bolaget, säger han.

Företagets webbplats, www.businesspt.fi, byggs som bäst. Tills dess och även förstås efter det, hittas kontaktuppgifter och mera information om företaget på deras Facebook-sida.

LÄS OCKSÅ:

Eva-Lena Lundgren-Henriksson: ”När börjar det ’nya livet’ efter Corona?”

Lämna ett svar