Aveo Bygg planerar eget hallbygge och nya kontorsutrymmen i Korsholm

Andreas Bergvik, Aveo Bygg, Vasa
Andreas Bergvik.

Vasaföretaget Aveo Bygg planerar en egen satsning på Fågelberget i Korsholm. ”Att få kontoret på samma ställe som lagret skulle ha många fördelar”, säger Andreas Bergvik, vd för Aveo Bygg.

Aveo Bygg – Rakennus Ab Oy har reserverat en tomt på det nya området på Fågelberget. Som bäst håller företaget på att skapa utkasten på byggnadsritningarna. Efter det skedet är klart blir nästa steg att söka bygglov.

– Vi har funderat på den här satsningen i många år redan, behovet finns och nu börjar det vara dags att satsa, säger Andreas Bergvik, vd för Aveo Bygg.

Skiss av det Aveo Byggs planerade nybygge.
Skiss av Aveo Byggs planerade nybygge.

Väggarna kom emot

Aveo Bygg har växt under en längre tid redan, speciellt under coronaåren har det funnits mycket jobb.

– Många har passat på och renoverat sina hem eller också byggt om dem för att de ska fungera bättre som hemmakontor, säger Andreas Bergvik.

Som bäst har Aveo Bygg sitt eget kontor i Dragnäsbäck, på Bockgatan 4 A, men där har väggarna kommit emot redan. Företagets lager är nu i praktiken utspridda på flera ställen vilket inte är optimalt.

– Att få kontoret på samma ställe som lagret skulle ha många fördelar, säger Andreas Bergvik.

Att få kontoret på samma ställe som lagret skulle ha många fördelar.

1000 kvadratmeter planeras

Kring tusen kvadratmeter totalt kommer nysatsningen med hallbygget och kontoret att handla om. Riktigt så stort är ändå inte Aveo Byggs eget behov för tillfället så företaget kommer kanske att hyra ut en del av fastigheten.

Aveo Bygg har aderton anställda samt hyr in mera folk vid säsongstoppar. Företaget verkar i Vasaregionen, det mesta av jobbet sker till och med inom en 50-kilometers radie runt staden. Inom sitt område är företaget ändå mobilare än många andra.

– Vi har till exempel en egen båt och åtar oss jobb även ute i skärgården, säger Andreas Bergvik.

Planerar, renoverar och bygger

Aveo Bygg utför allt från små till stora bygg- och planeringsuppdrag. Företagets experter kan planera och genomföra stora helheter och nybyggen men sköter även små renoverings-, planerings- och inredningsuppdrag, ända ner till att skapa en fondvägg eller välja rätt gardiner.

Andreas Bergvik konstaterar att deras arbete är väldigt varierande. Han säger att om man ändå vill prata om ett typiskt projekt så blir det kanske en badrumsrenovering, som företaget gör många av.

– Inom bolaget har vi fyra personer som jobbar med badrum på heltid just nu.

Lång historia

Aveos rötter sträcker sig tillbaka till 2006. Vid årsskiftet 2014-2015 spjälktes bolagets verksamhet upp i två olika bolag med olika ägarbas.

Andreas Bergvik körde vidare med Aveo Bygg, som då skapades. I samma veva kom Andreas Bergviks bröder, Kim och Patrik, med in som delägare.

Mera information om Aveo Bygg och kontaktuppgifter till företaget hittas på webbplatsen, aveobr.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Hotel Vallonia satsar på mat från stående bord – ”Folk vill äta lunchbuffé även på helgen”

Lämna ett svar