WasaGroupin uusi toimisto- ja toimitilakeskittymä saa muotonsa – Ampner on ensimmäisten vuokralaisten joukossa

Leif Qvisén, Lasse Aarnio, Anna-Lena Back
Leif Qvisén, Lasse Aarnio, Anna-Lena Back.

Vaasan Kivihakaan nousee pian innovatiivinen kahdeksankerroksinen tornitalo ja muita huippumoderneja rakennuksia.

WasaGroup Kivikiila

Kivihakaan syntyy uusi toimisto- ja toimitilakeskittymä. Ensimmäisten vuokralaisten joukossa on sähkömuuntajien kehityksen edelläkävijänä toimiva vaasalaisyritys Ampner Oy.

– Ampnerin toimintamalli sopii hyvin tähän yhteyteen, koska aiomme panostaa voimakkaasti erityyppisiin innovatiivisiin energiaratkaisuihin, sanoo WasaGroupin myyntijohtaja Leif Qvisén.

Aiomme panostaa voimakkaasti erityyppisiin innovatiivisiin energiaratkaisuihin.

Ampnerin uudet tilat ovat täysin räätälöityjä ja soveltuvat sekä tuotantoa että toimistoa varten. Nykyään Ampner työllistää noin 50 henkilöä.

– Suunnittelemme jatkuvaa kasvua ja globaalia myyntiä, sanoo Ampnerin talousjohtaja Lasse Aarnio.

Ampner tarjoaa energiapalveluja erityisesti yrityksille, jotka ovat yhteydessä tuuli- ja aurinkovoimaan.

Aurinkopaneelit katoilla ja seinillä

Lasse Aarnio
Lasse Aarnio.

Uuden alueen rakennukset lämmitetään maalämmöllä. Kattoille asennetaan aurinkopaneelit, lukuun ottamatta tornitaloa, jonka ulkoseinät sen sijaan varustetaan lasiaurinkopaneeleilla. Toisin sanoen sähköntuotanto tapahtuu seinissä ja katoissa.

– Arvostamme sitä, että energia-asiat on Kivikiilassa huomioitu alusta saakka. Koska toimimme uusiutuvan energian parissa, energiatehokkaat toimistotilat ovat meille tärkeät, sanoo Lasse Aarnio.

Tulevaisuudessa uudet rakennukset voivat tuottaa sähkön, jäähdytyksen ja lämmityksen täysin omavaraisesti.

Kolme vaihetta

Uutta aluetta kutsutaan Kivikiilaksi, ja sen rakentaminen tapahtuu kolmessa vaiheessa. Ampnerin noin 2 000 neliömetrin tilat kuuluvat ensimmäiseen rakennusvaiheeseen, joka alkaa syksyllä ja valmistuu noin vuoden päästä.

Anna-Lena Back
Anna-Lena Back.

Koko alueen valmistuessa tornitalo sekä muut rakennukset kattavat yhteensä 14 500 neliömetriä. Tilat räätälöidään uusien vuokralaisten tarpeisiin.

– Monipuoliset liiketilat sopivat kaikenlaisille toimijoille, onpa kyseessä palvelu24toimisto tai tuotantolinja, sanoo WasaGroupin myyntipäällikkö Anna-Lena Back.

Tässä vaiheessa uudet vuokralaiset voivat esittää toiveita hyvin vapaasti. Tornitalon rakennustyö alkaa syksyllä 2022 ja valmistunee 2023-2024.

– Tornitaloon on tehty jo useita ennakkovarauksia ja neuvotteluja käydään jatkuvasti, Leif Qvisén kertoo.

30 miljoonan hanke

Uusi alue on yhteensä noin 30 miljoonan euron kokoinen investointi. Se toteutetaan Wasa360-palvelukonseptin mukaisesti, jossa WasaGroup ottaa kokonaisvastuun koko hankkeesta vastaten sen suunnittelusta ja toteutuksesta aina rahoitukseen ja ylläpitoon asti.

 

LUE MYÖS:

Tiivis yhteistyö nopeuttaa rakentamista – Viimeisimpänä WasaGroup rakennutti liikekiinteistön Järvenpäähän

Vastaa