”Wärtsilän asiakkuus oli Vaasa Engineeringin syntymisen elinehtoja”

Vaasa Engineeringin ensimmäinen dieselvoimalatilaus Saudi-Arabian Mekkaan oli nuorelle yhtiölle iso ponnistus. Vaasalaiset eivät koskaan päässee voimalan asennustyömaalle, ja siksi kaikki työ pyrittiin tekemään mahdollisimman valmiiksi jo Vaasassa. Martti Mattila, Göran Strandberg, Martti Manner, Pekka Haakana ja Arto Helsing kantoivat vastuuta Mekka-projektin onnistumisesta.

Tämä on viides osa Harri Sippolan kirjasta ”Energiakeskittymän Ytimessä VEOn tarina”. Vaasa Insider julkaisee VEOn 25-vuotisesta toiminnasta kertovan kirjan kesän aikana useassa osassa. Wärtsilä Wärtsilä julkisti Vaasassa kehitetyn Wärtsilä 32 -moottorinsa vuonna 1978. Maailmanensimmäinen raskasöljykäyttöön suunniteltu moottori oli mullistava tuoteuutuus meriteollisuuteen, mutta se loi myös mahdollisuuden kokonaan uudelle liiketoiminnalle. Siihen saakka Wärtsilä oli toimittanut pieniä,…

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Vaasa Insider on pohjalaisen päättäjän uutismedia. Tilaajana pääset käsiksi seudun yritysten tuoreimpiin talousuutisiin ja mielenkiintoisimpiin henkilökuviin. Samalla tuet hyvin kirjoitettua paikallista talousjournalismia.

Olen jo tilaaja: kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi

En ole tilaaja: Tilaa lukuoikeus tästä ja aloita 14 päivän ilmainen tutustumisjaksosi

Luo tili

Vastaa