Uusi golf-simulaattori avataan syksyllä Vaasaan – ”Missiona lisätä simulaattoripelaamisen tunnettuutta”

Golfstudion yrittäjät Osku Pienimäki, Saska Torsti ja Axel Wingren.

Golfstudion yrittäjäkolmikko kokeili viime talvena golfia simulaattorissa ja päätti, että Vaasaan tarvitaan uusi golf-simulaattori. Yrittäjät vakuuttavat, että tarjolle tulee markkinoiden paras järjestelmä.

Joskus oma kokemus asiakkaana johtaa yritykseen. Näin kävi, kun Axel Wingren, Osku Pienimäki ja Saska Torsti kävivät viime talvena ensimmäisen kerran pelaamassa golfia simulaattorissa.

– Se oli yllättävän mukavaa, Pienimäki kertoo

Ongelma vaan oli, että simulaattorista ajan saaminen oli vaikeaa, kun se oli niin suosittu. Pienimäki kertoo, että Vaasassa on tällä hetkellä noin 1 600 golfin harrastajaa ja kaksi simulaattoria. Kysyntää näytti siis olevan.

Pian kolmikko olikin jo miettimässä millaisen keskuksen he haluaisivat perustaa.

Ne tilat tehdään nyt golf-simulaattoria varten

Räätälöidyt tilat

Sopivien tilojen löytäminen osoittautui haasteelliseksi. Jotta simulaattori toimii, pitää huonekorkeus olla yli kolme metriä. Pienimäki kertoo, että he halusivat tiloihin myös loungen. Lisäksi he halusivat paikan olevan hyvällä sijainnilla ja hyvillä parkkipaikoilla.

– Kun olimme speksanneet meidän tarpeet, ei sellaisia löytynyt keskusta-alueelta.

Yhteinen tuttu kiinteistökehittäjä Wasagroupilta kertoi, että heillä voisi olla sopiva uudisrakennus tarkoitukseen. Rakennuksen sisätiloja ei oltu vielä rakennettu, joten tuoreet golf-yrittäjät pääsivät vaikuttamaan tilojen sisäkattojen korkeuteen, materiaaleihin ja väreihin.

– Ne tilat tehdään nyt golf-simulaattoria varten, Wingren kertoo Kivikiilassa sijaitsevasta rakennuksesta.

Simulaattori huippuluokkaa

Yrittäjien suurin investointi on tietenkin itse simulaattori, joita he ostavat kaksi. Noin 65 000 euron arvoinen simulaattori on huippuluokkaa.

– Onhan ne kalliita, mutta ne ovat maailman johtavat simulaattorijärjestelmät. Samanlaisia käyttävät maailman huiput, Pienimäki kertoo.

Pienimäki kertoo, että järjestelmän avulla pelaajat voivat ”kiertää” 18 reikää kavereiden kanssa, vertailla tuloksia, saada palautetta mailan asennosta, lyöntivoimakkuudesta ja niin edelleen. Tiedot peleistä ja omasta kehityksestä saa kännykkäsovellukseen.

– Järjestelmä mittaa kaikkiaan 26 erilaista asiaa, joten järjestelmä sopii myös kilpaharrastajille, Wingren kertoo.

Ei henkilökuntaa

Syksyllä Kivikiilaan avattava Golfstudio on tarkoitus toimia pitkälti ilman henkilökuntaa. Vuorot varataan etukäteen ja varaaja saa käyttöönsä koodin, jolla pääsee jompaankumpaan pelihuoneeseen.

Pelaajille tarjolla on mailat, joten kynnys kokeiluun on mahdollisimman pieni.

Aulatilassa voi pelin jälkeen ottaa kahviautomaatista kahvit ja käydä kavereiden kanssa jälkipelit.

Wingren arvioi, että 3-4 henkilöä ehtii kahdessa tunnissa kiertää 18 reikää. Simulaattorista löytyy myös muita pelimuotoja, kuten rangella pallojen lyöminen.

Myös turnauksia

Pidemmän tähtäimen suunnitelmana yrittäjillä on järjestää simulaattoriturnauksia.

– Tarkoituksena on järjestää Vaasassa erilaisia tapahtumia. Kun huomaamme, että johonkin osallistuvat kaikki, voimme järjestää turnauksia muuallakin Suomessa, Wingren kertoo.

Pienimäki muistuttaa, että simulaattoripelaaminen on vielä varsin vähäistä golf-harrastajien parissa.

– Tärkeimpänä missiona meillä on lisätä simulaattoripelaamisen tunnettuutta ja lisätä halukkuutta pelata simulaattorilla.

Tähän yrittäjät pyrkivät matalan kynnyksien tapahtumien sekä yritystapahtumien avulla.

Ensimmäiset vuorot myynnissä

Yrittäjät arvioivat, että simulaattorikeskus avataan lokakuun alkupuolella.

– Lokakuussa jengi alkaa lopettaa pelaamista ulkona, kun on lehtiä maassa, hämärässä ei enää pallot löydy ja ulkonakin alkaa olla kylmä, Wingren kertoo.

Nyt keväällä, kun kentät vasta availevat, se aika tuntuu vielä kaukaiselta. Yrittäjät kuitenkin epäilevät sen ajan koittavan thyvinkin pian. Siksi simulaattorikeskuksen vakiovuorot ja kymmenen kerran sarjakortit ovat jo myynnissä.

 

LUE MYÖS:

Hietasaaren vesipuisto aukeaa lähiviikkoina – “Luvassa takuuvarmaa hauskanpitoa”

 

Vastaa