Rensa hjälper människor ur skuldspiraler – Lyckad egen finansieringsrunda för innovativt Vasaföretag

Simon Sandvik Rensa
Simon Sandvik.

Vasaföretaget Rensa har en mission att hjälpa privatpersoner från skuldspiraler till ekonomisk stabilitet. Bolaget har redan fått privata investerares förtroende, som går in med eget kapital.

Rensa är en finländsk ekonomirådgivningstjänst. Företaget har skapats för att hjälpa kunderna med sin privatekonomi och för att bryta skuldspiraler.

– Att få experthjälp kan vara ett avgörande steg för människor att klara av sina ekonomiproblem, säger Simon Sandvik, vd för Rensa.

Räntor, mat- och elräkningar ställer till det

Högre låneräntor, dyrare mat och stora elräkningar ställer till problem. Simon Sandvik säger att många av Rensas kunder har jobb, även välbetalda arbeten, men ändå av olika skäl får ekonomiska problem.

– Efterfrågan på våra tjänster är enorm och vi är glada att vi kan hjälpa allt flera månad efter månad, säger Sandvik.

Vi är glada att vi kan hjälpa allt flera månad efter månad.

Lyckad finansieringsrunda

Rensa har nyligen avslutat en egen finansieringsrunda för att samla ihop startkapital. Förtroendet fanns där och trots det kärva investeringsklimatet kunde företaget ta in drygt 700 000 euro. Pengarna ska användas för att stärka företagets position och möjliggör även en utvidgning av tjänstekonceptet.

– Speciellt glad är jag att vi fick med Hannes Helenius som ankarinvesterare, säger Simon Sandvik.

Lång erfarenhet av branschen

Hannes Helenius har över 25 års erfarenhet av investeringsbanksverksamhet, fintech-, startup- och scaleupbolag. Helenius verkar som bäst bland annat som ordförande för Index Kapitalförvaltning.

– Rensa intresserade mig eftersom de har en fin värdegrund och vill hjälpa människor ur skuldspiraler och med skuldhantering, säger Hannes Helenius.

Utveckling och uppskalning

Med den nya finansieringens hjälp kommer Rensa att vidareutveckla sitt tjänstekoncept och även skala upp det. Det här innebär att Rensa under 2024 siktar på att hjälpa över 1000 finländare med att omarrangera sina skulder och med skuldhanteringsplaner för över 35 miljoner euro.

Redan i slutet av året kan det också vara dags för den internationella marknaden – för ekonomisvårigheter är tyvärr även vanliga på andra håll ute i Europa.

Vasaföretag erbjuder ökad kontroll

Rensa är ett Vasaföretag som grundades 2021 som erbjuder verktyg för att avsluta skuldspiraler. Rensa erbjuder skuldhanteringsplaner och kan genom kombinationslån erbjuda kunder mera kontroll över sin ekonomi.

Med hjälp av planerna kan till exempel flera lån samlas ihop till en helhet som ökar kontrollen och minskar räntekostnaderna. Rensas experter kan i vissa fall också förhandla fram bättre lånevillkor till kundernas nuvarande lån.

Mera information om företagets tjänster hittas på deras webbplats rensa.fi.

LÄS OCKSÅ:

Anna Bertills: ”Om framtidstro – Det är inte alltid lätt, men det blir bra ändå”

Vastaa