Österbottniskt företag jobbar för att bryta tabu om håravfall och skallighet

Stefan Storm, Fredric Sunabacka Lurv
Stefan Storm, Fredric Sunabacka.

För många män och kvinnor är det ett problem att tappa sitt hår. Att prata om det upplevs ändå som något av ett tabu. Ett österbottniskt företag jobbar för att ändra på detta och för att hjälpa drabbade.

Under den tid Fredric Sunabacka var bosatt i Singapore skapade han kontakter till personer och en produkt som forskats fram, som nästan lät för bra för att vara sann. Det var en produkt som med rätt användning och under rätta förutsättningar får igång hårväxten på huvudet.

Fredric Sunabacka, som länge har jobbat med produktutveckling och med att skapa mervärde för kunder, såg potentialen till något stort. Han bestämde sig för att utveckla konceptet för den nordiska och europeiska marknaden.

Kompetens från branschen

Fredric Sunabacka, Stefan Storm Lurv
Fredric Sunabacka, Stefan Storm.

Eftersom Sunabacka saknade djupare kunskap inom skönhetsbranschen tog han kontakt med Stefan Storm, som har lång erfarenhet som frisör, konsult och av produktutveckling inom hår- och skönhetsbranschen.

Stefan Storm säger att han först var ytterst skeptisk. Genom åren har Storm sett många produkter som påstått liknande men sedan visat sig sakna effekt.

Storm ser ändå dagligen att just det här med håravfall är ett stort problem för många och gav därför produkten en chans.

Storm testade produkterna med goda resultat och blev själv en aktiv förespråkare.

Lurv föddes

Ett varumärke och företag som heter Lurv skapades för att lansera, utveckla och marknadsföra produkterna för den europeiska marknaden. Sortimentet består tillsvidare av en spraybar vätska (ett serum) och en The Lurv Rock ‘n Roller som behandlar hårbottnen.

Lurv som företagsnamn valdes för att minska tabu som är förknippade med skallighet och håravfall. Storm och Sunabacka säger att det är ett mångfacetterat problem, där man skäms för att tappa hår men också för att man försöker göra något åt problemet.

Vanligtvis tror många dessutom att det inte går att göra något åt håravfall och skallighet men så länge det finns liv i hårsäcken så går det att åtgärda. ”Så länge det finns liv, finns det hopp!” är därför Lurvs motto.

– Håravfall och skallighet är ett känsligt ämne att prata om fastän det inte borde vara det, säger Sunabacka.

– Vår mission är att bryta tabu och att hjälpa folk, säger han.

Vår mission är att bryta tabu och att hjälpa folk.

Individuella resultat

Behandlingen är ingen mirakelkur som alltid fungerar och sker på nolltid. Minst två till tre månader bör beräknas för att få synliga resultat.

– Den tid som krävs för resultat är individuell, och en förutsättning (den viktigaste) är att hårsäckarna är vid liv, säger Stefan Storm.

Hårvårdsserumet innehåller inga kemikalier utan endast utvalda naturliga växtörter. Helhetsmässigt handlar det om att tillföra näring till hårbotten och aktivera det ytliga blodomloppet.

Stefan Storm säger att en erfaren frisör med blotta ögat kan se om hårsäckarna lever eller inte.

Hair House i Vasa är en samarbetspartner där man kan få en gratis hårbottenkonsulation. Bokningen kan göras via deras webbtjänst.

Så funkar det

Enligt Storm förbättrar rollern de ytliga kapillärernas blodcirkulation som i sin tur stimulerar hårsäckarna och hårtillväxten. Användningen av rollern optimerar ytterligare absorberingen av serumet i hårbotten.

Serumet appliceras regelbundet minst två gånger per dygn, både morgon och kväll i fuktig hårbotten på det drabbade området. Det ska inte sköljas bort och det är viktigt att det får verka på hårbotten 24/7 menar Storm.

Storm rekommenderar att fortsätta användningen av Lurv hårvårdsserumet för att bibehålla resultaten. Användningen av The Lurv Rock ’n Roller kan göras mer sällan eller avslutas helt.

– Vi vill ändå tillägga att hårtillväxten är väldigt individuell, det finns personer som kunnat minska på användningen av hårvårdsserumet och bibehållit resultaten, säger han.

Säkra på sin sak

Aktörerna bakom Lurv är så säkra på sitt koncept så de utlovar pengarna tillbaka ifall det inte fungerar. En förutsättning för det är att användaren dokumenterat processen och följt instruktionerna till punkt och pricka.

Företagets webbplats hittas på www.lurvhair.com.

 

LÄS OCKSÅ:

Anna Bertills: “Faran i att bli obrydd”

Vastaa