Multitronic Pro kasvaa ja laajenee Vaasassa – ”Tietotekniikka ei saa jarruttaa kehitystä”

Ben Bergman, Robert Granholm. Multitronic Pro
Ben Bergman, Robert Granholm.

Multitronic Pro auttaa yrityksiä ja organisaatioita onnistumaan tietotekniikassa. Vaasalaisyritys on parhaillaan vahvassa kasvuvaiheessa.

Multitronic Pro palvelee niin pienyrityksiä kuin joitain maailman suurimmista yhtiöistä. Liiketoiminnan ydin on tehdä teknologiasta mahdollisimman helppoa asiakkaiden omaksua ja käyttää, jotta se auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa.

– Tietotekniikka ei saa koskaan jarruttaa kehitystä, vaan pyrimme tekemään siitä moottorin, sanoo Multitronic Pron osaomistaja ja myyntijohtaja Ben Bergman.

Helppokäyttöisyys etusijalla

Ben Bergman, Robert Granholm Multitronic Pro Wasa Innovation Center
Ben Bergman, Robert Granholm.

Multitronic Pro voi esimerkiksi auttaa asiakasta kannettavan tietokoneen tai matkapuhelimen hankinnassa. Jokainen sen tehnyt tietää, että uuden laitteen käyttöönotto voi vaatia paljon aikaa ja energiaa.

Kun sen jättää Multitronic Pron hoidettavaksi, käy prosessi paljon sujuvammin. Ben Bergman kertoo, että heiltä asiakas saa uuden tietokoneensa toimitettuna paketissa, jossa on hyvin yksinkertaiset ohjeet.

– Vaihe 1: Käynnistä tietokone. Vaihe 2: Kirjaudu sisään. Kolmatta vaihetta ei olekaan, vaan laite alkaa heti toimimaan, Ben Bergman sanoo.

Joustavuuden mahdollistaa esimerkiksi esiohjelmointi pilviympäristössä, jossa voidaan huolehtia myös tuesta ja ylläpidosta.

– Tarjoamme erilaisia kokonaispaketteja, joita voimme räätälöidä tarpeen mukaan, kertoo Multitronic Pron osaomistaja ja toimitusjohtaja Robert Granholm.

Prosessien tehostaminen kannattaa

Ben Bergman, Robert Granholm Multitronic Pro Wasa Innovation Center
Ben Bergman, Robert Granholm

Uuden tekniikan käyttöönotto on vain yksi esimerkki Multitronic Pron tarjonnasta. Varsinkin suuremmilla yrityksillä on usein monimutkaisia prosesseja, joita voi tehostaa merkittävästi.

Multitronic Pron asiantuntemus sekä laitteistoista että ohjelmistoista on asiakasyrityksille avuksi monissa eri tilanteissa. Multitronic Pro tunnetaan ehkä parhaiten Apple-ympäristön tuntemuksestaan, mutta yhtiö toimii laajasti myös muiden valmistajien kanssa.

– Yhdessä asiakkaan kanssa valitsemme aina eri tilanteisiin parhaiten sopivan teknologian, Robert Granholm kertoo.

Tekniikka on myös rekrytointikysymys

Monet asiantuntijat suosivat tiettyjä ohjelmia ja alustoja. Granholmin ja Bergmanin mukaan yritysten teknologiavalinnoissa pitäisi keskittyä työntekijöiden potentiaalin maksimointiin.

Rekrytoinnissa valttikortiksi nousee myös työntekijöiden mahdollisuus valita, millä työkaluilla he työskentelevät. Tämä on erittäin tärkeää esimerkiksi monille kehittäjille.

– Mahdollisuus työskennellä itselleen parhaiten sopivalla tekniikalla houkuttelee työvoimaa ja johtaa samalla hyviin tuloksiin, Ben Bergman sanoo.

Ottaen huomioon työntekijän kokonaiskustannukset, tietokone onkin melko halpa työkalu. Robert Granholm korostaa kuitenkin, että turvallisuus on yhtä tärkeä kaikissa laitteissa. Tähän Multitronic Pro on myös panostanut voimakkaasti.

Mahdollisuus työskennellä itselleen parhaiten sopivalla tekniikalla houkuttelee työvoimaa.

Koko elinkaarella on merkitystä

Multitronic Pron asiantuntijat suosittelevat tarkastelemaan laitteen koko elinkaaren kustannuksia ja tehokkuutta.

– Laitteen koko elinkaaren tehostaminen on tärkeämpää kuin itse kauppahinta, joka on vain osa sitä, Robert Granholm sanoo.

Laskelmissa pitäisi esimerkiksi huomioida, mitä laitteen lähetys oman yrityksen dataosastolle asennuksia ja korjauksia varten maksaa. Kannattaa myös ajatella mitä kustannuksia syntyy, jos jokin ei toimi niin kuin pitäisi, ja mikä on käytetyn laitteen jälleenmyyntiarvo.

Kasvutarina meneillään

Multitronic Pro on kasvanut kaksi- tai kolminumeroisella prosenttimäärällä vuosittain siitä lähtien, kun yritys perustettiin vuonna 2018. Yhtiö odottaa saavuttavansa tänä vuonna yli 10 miljoonan euron liikevaihdon.

Vaasalaisyrityksen nopea kasvu on näkynyt myös rekrytoinneissa. Multitronic Pro työllistää nykyään 18 henkilöä.

– Kasvamme edelleen ja etsimme jatkuvasti osaavaa henkilökuntaa, Robert Granholm sanoo.

Juuri nyt Multitronic Pro hakee eteenkin teknisen taustan omaavia tukihenkilöitä, teknisiä myyjiä sekä asiakkuuspäälliköitä, joilla on oikea asenne ottaa yhteyttä asiakkaisiin.

Toimistotila tuplaantuu

Nopea kasvu näkyy myös Multitronic Pron toimistossa Wasa Innovation Centerissä. Noin 130-neliöinen toimisto valtaa pian myös naapurihuoneen ja tulee siis lähiaikoina kasvamaan kaksinkertaisesti.

Robert Granholm sanoo, että laajennuksessa on kyse myös omien työntekijöiden tukemisesta antamalla heille erilaisia työkaluja ja enemmän vaihtoehtoja.

– Jotkut toiminnot sopivat paremmin toimistoon, kun taas kotiympäristössä on omat etunsa, Robert Granholm sanoo.

– Yleensä hyvä tulos saavutetaan, kun ihmiset saavat työskennellä heille sopivalla tavalla, Ben Bergman sanoo.

 

LUE MYÖS:

Jani Boutellier: ”Näkevät koneet arjen apuna”

Vastaa