A-Insinöörit perusti uuden yksikön Vaasaan – Yhtiö lähtee tavoittelemaan isompaa jalansijaa

Peter Hedström

A-Insinöörit laajentaa toimintaansa Vaasan seudulla ja perustaa uuden rakennesuunnittelun yksikön. Yhtiötä kiinnostavat erityisesti energiateollisuuden merkittävät hankkeet.

A-Insinöörit haluaa osansa Vaasan seudun kehityksestä. Siksi yhtiö laajentaa toimintaansa perustamalla Vaasaan rakennesuunnittelun yksikön.

Yksikön johdossa on aloittanut Peter Hedström, joka siirtyi tehtävään Swecon Vaasan aluepäällikön tehtävistä.

– Vaasan talousalueella tapahtuu paljon etenkin teollisuuden ja erityisesti energiateollisuuden sektoreilla. Suunnitteilla on useita valtakunnallisesti merkittäviä hankkeita, Hedström kertoo.

Peterin johdolla on hyvä lähteä tavoittelemaan talousalueella isompaa jalansijaa

Kehittyvä seutu kiinnostaa

A-Insinöörit on toiminut Vaasan seudulla pitkään. Yhtiö on tarjonnut projektijohtamisen ja rakennuttamisen konsulttipalveluja sekä akustiikan suunnittelua.

Hedströmin johtama yksikkö vastaa talousalueella erityyppisten kohteiden, kuten teollisuus- ja tuotantotilojen, toimitila- ja asuntokohteiden rakenneteknisestä suunnittelusta.

– Voimakkaasti kehittyvä Vaasan seutu kiinnostaa meitä kovasti ja Peterin johdolla on hyvä lähteä tavoittelemaan talousalueella isompaa jalansijaa, rakennesuunnittelun toimialajohtaja Timo Leppänen A-Insinööreistä kertoo.

Monipuolinen osaaminen valttina

Leppänen arvioi, että markkinaosuuden kasvattamiseksi ei ole mitään salaista reseptiä.

– Tarvitaan hyvää ymmärrystä investoinnin tavoitteista ja asiakkaan tarpeista, proaktiivista suunnittelun ohjausta ja aikatauluttamista sekä kykyä tuoda talomme kokonaisvaltainen osaaminen asiakkaiden hyödyksi kustannuslaskennasta käyttöönottoon.

Hedström muistuttaa, että A-Insinööreillä on vahva osaaminen vaativien kohteiden rakennesuunnittelusta. Yhtiö on ollut mukana esimerkiksi Wärtsilän Sustainable Technology Hubin rakentamisessa.

A-Insinöörit työllistää yhteensä noin 1 300 rakennusalan asiantuntijaa. Yhtiöllä on yhteensä 16 toimipistettä Suomessa ja Tallinnassa.

 

LUE MYÖS:

Jiiri Rakennuttajat porskuttaa myötätuulessa – “Olemme löytäneet paikkamme markkinoilla”

Vastaa