Sydän sykkii Pohjanmaalle – LähiTapiolan uusin lahjoitus pelastaa ihmisiä

Anna-Lena Nyfors-Norrgård, Pasi Haarala.

LähiTapiola lahjoittaa kymmenen sydäniskuria eli defibrillaattoria Pohjanmaalle paikkoihin, joissa käy paljon ihmisiä. Oman sydäniskurinsa saavat Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Uusikaarlepyy, Pietarsaari, Kokkola, Kristiinankaupunki, Närpiö, Kaskinen ja Maalahti.

Tämä on yksi niistä monista investoinneista, joita elämänturvayhtiö tekee yhteiskunnan parhaaksi.

Sydäniskuri voi pelastaa elämän

Yllättävä sydänpysähdys vaatii nopeaa hoitoa. Potilaan lähimmäisten nopea toiminta ambulanssia odotettaessa voi pelastaa lähes varmalta kuolemalta.

– Jokainen sekunti on tärkeä, sillä minuutin viive huonontaa selviytymisennustetta 10 – 12 prosenttia, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Pasi Haarala.

Uudet ns. maallikkodefibrillaattorit ovat pieniä laitteita, joita kuka tahansa voi käyttää. Sairastapauksen sattuessa sellaisen läheisyys voi olla ratkaiseva.

– Olemme valinneet sydäniskureiden paikat yhteistyössä pelastuslaitosten ja asiakkaidemme kanssa, kertoo LähiTapiola Pohjanmaan markkinointipäällikkö Anna-Lena Nyfors-Norrgård.

Tarkastuksia ja sankarikoulutuksia

Uudet sydäniskurit ovat vain yksi monista panostuksista, joita LähiTapiola tekee yhteiskunnan hyväksi. Vakuutusryhmittymä on mm. Suomen johtava käsisammutinten tarkastaja.

Pasi Haarala.

LähiTapiola Pohjanmaan oli viime vuonna ryhmän paras tarkastamalla lähes 10 000 sammutinta.

– Me jatkamme samaa tahtia, sillä tänä vuonna tarkastamme sammuttimia yli 20 eri paikkakunnalla, Pasi Haarala sanoo.

LähiTapiola tarjoaa ilmaiseksi myös suosittuja sankarikoulutuksia. Ne ovat lyhyitä koulutuksia, joissa osallistujat opettelevat konkreettisesti pelastamaan elämän.

Viime vuonna Pohjanmaalla koulutuksen kävi läpi lähes 1 500 koululaista ja runsaat 400 asiakasta.

LähiTapiola tekee yhteistyötä monien seudulla aktiivisesti toimivien organisaatioiden kanssa. Tällaisia ovat mm. Suomen Punainen Risti ja muut vapaaehtoiset pelastusorganisaatiot.

Elämänturvayhtiö tukee myös yliopistoa ja ammattikorkeakouluja Pohjanmaalla merkittävällä summalla.

Yhteisarvo miljoonia euroja

LähiTapiolan taloudellinen vaikutus Pohjanmaalla on suuri. Jo pelkästään alueelle maksetut vakuutuskorvaukset nousevat noin 24 miljoonaan euroon.

– Palkkojen ja palkkioiden kautta seutu hyötyy noin seitsemän miljoonaa euroa lisää, Pasi Haarala sanoo.

LähiTapiola Pohjanmaa suuntaa suorat ostonsa tietoisesti tälle alueelle. Niiden osuus on noin kaksi miljoonaa euroa.

– Koska LähiTapiola on asiakkaidensa omistuksessa oleva keskinäinen vakuutusyhtiö, lähiseutu hyötyy myös kanta-asiakaseduista, joiden arvo on 4,3 miljoonaa euroa.

Tämän lisäksi LähiTapiola Pohjanmaa antaa merkittävää tukea sekä urheiluun että kulttuuriin. Yhtiö sponsoroi yli 100 erilaista toimijaa, joiden toiminta suuntautuu lapsiin, nuoriin ja eläkeläisiin.

Haluatko tietää, mihin kuntasi uusi sydäniskuri sijoitetaan? Seuraa LähiTapiola Pohjanmaata Facebookissa

Vastaa