Nopeus ja joustavuus ovat Crimpin kilpailuvaltteja – tulevana vuonna toimintaa tehostetaan entisestään

Uusi toiminnanohjausjärjestelmä on tehostanut toimintaa ja tuonut reaaliaikaisen näkyvyyden eri tehtaiden tilanteesta. Ensi vuonna kilpailuetua kasvatetaan uusilla automaattivarastoilla.

Uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto on ollut kokonaisuudessaan iso projekti, kertoo Crimpin toimitusjohtaja Timo Harri. Uusi järjestelmä otettiin Crimpin Vaasan tehtaalla käyttöön jo vuonna 2019, ja tänä vuonna järjestelmään on siirrytty Kroatian tehtaalla. Kiinassa käyttöönottoprojekti on meneillään. Järjestelmän tarkoituksena on parantaa tiedon reaaliaikaisuutta: sen avulla vaikkapa Vaasassa nähdään, missä vaiheessa tilaus on menossa Kroatiassa.

– Uuden järjestelmän avulla pystymme tarjoamaan entistäkin nopeampaa palvelua. Kun toimintaa pystytään seuraamaan aiempaa tarkemmin, sitä voidaan myös suunnitella paremmin. Tällöin hukka-aika vähenee, ja projektien läpimenoaika nopeutuu, Harri selittää.

Automaattiset varastot

Alkavana vuonna Crimppi investoi Vaasassa sisälogistiikkaan. Käytännössä se tarkoittaa kahden uuden varastoautomaatin käyttöönottoa. Kun tilaus tulee tuotantoon, järjestelmä tuo automaattisesti työntekijän eteen ne hyllyt, joissa tarvittava materiaali on. Tällöin työntekijän aika ei kulu siihen, että hän kiertää tuotannossa hakemassa tarvitsemiaan materiaaleja.

– Automaattivarastojen myötä materiaalien keräys nopeutuu ja varastosaldot pysyvät reaaliaikaisena. Tuotteet vähenevät saldosta heti, kun ne on otettu hyllystä, Harri sanoo.

Toimintaa tehostavat investoinnit ovat tarpeen, sillä reagointinopeus ja joustavuus ovat Crimpin kilpailuvaltteja. Tänä vuonna niitä on tarvittu entistäkin enemmän.

– Muutokset ovat olleet todella nopeita. Asiakkaammekaan eivät tiedä omien asiakkaidensa tarpeita, joten tilauksia tehdään nopealla aikataululla, Harri kertoo.

20-vuotias uskoo tulevaan

Crimppi täytti tänä vuonna 20 vuotta. Nollasta aloittaneen yrityksen liikevaihto on kasvanut 20 vuodessa noin 25 miljoonaan euroon. Konserni työllistää 400 henkeä, joista 150 Vaasassa. Crimppi on Suomen suurin johdinsarjatehdas, joka toimittaa tuotteitaan noin 200 asiakkaalle.

Perinteisesti Crimppi on rekrytoinut noin 60 kesätyöntekijää, joista moni on jatkanut firmassa kesätyön jälkeenkin. Tänä vuonna kesätyöntekijöiden määrä typistyi noin neljäänkymmeneen. Harri kuitenkin uskoo, että kun koronatilanne viimein helpottaa, tilanne voi parantua nopeasti.

– Maailmalla voi olla paljon patoutunutta kysyntää. Toivon, että pääsemme rekrytoimaan normaalisti tulevana vuonna.

Vaikka vuosi 2020 on pyörinyt vahvasti pandemian ympärillä, Crimpillä halutaan panostaa tulevaan, eikä tulevaisuuden suunnittelua ja investointeja ole laitettu jäihin.

Korona-aikana yrityksessä on pyritty panostamaan työntekijöiden hyvinvointiin muun muassa liikuntamahdollisuuksin ja pitämällä työntekijät ajan tasalla. Maaliskuusta lähtien Crimpillä on kokoontunut viikoittain ”koronaryhmä”, jossa on käyty henkilöstön edustajien kanssa läpi korona- ja työtilannetta sekä tulevaisuuden näkymiä.

– Uskon, että epävarmuus heikentää jaksamista. Tämä on ollut yksi keino parantaa tiedonkulkua ja henkilökunnan käsitystä siitä, missä mennään, Harri sanoo.

Lue lisää:

Växande Crimppi firar 20 år – Bolaget räknas nu som en av Vasas största arbetsgivare

 

Vastaa