Insider Event: Fyysisen ergonomian lisäksi myös työn kognitiivisen ergonomian pitäisi olla kunnossa

Daniel Särs.

Uhkaavatko toistuvat keskeytykset keskittymistäsi työntekoon? Tule Insider Eventiin kuulemaan, kuinka tilannetta voi helpottaa.

Tammikuun 17. päivänä järjestettävässä ”Energinen työyhteisö” -tapahtumassa käsitellään asioita, jotka lisäävät työhyvinvointia ja antavat uutta energiaa työn tekemiseen.

MPS:n konsultti ja psykologi Daniel Särs kertoo omassa puheenvuorossaan erittäin ajankohtaisesta aiheesta. ”Saanko keskeyttää? Kognitiivinen ergonomia ja työhyvinvointi” valottaa, kuinka tärkeää ihmisen työntekokyvylle on järjestää työnteko niin, että ihminen pystyy keskittymään työtehtäviinsä.

– Teknologian kehittyminen, kommunikoinnin muuttuminen sekä työn rajojen hämärtyminen tuntuvat vaativan meiltä jatkuvaa läsnäoloa ja vastaamisvalmiutta. Lisääntyneet keskeytykset kuormittavat meitä, heikentävät keskittymiskykyä ja saattavat aiheuttaa stressioireita, Särs kertoo.

Puheenvuorossaan Särs kertoo, millaisia vaikutuksia jatkuvilla keskeytyksillä on esimerkiksi muistiin ja keskittymiskykyyn. Hän on luvannut antaa työyhteisöille myös muutamia vinkkejä siitä, kuinka työt tulisi järjestää ihmisen kannalta sopivalla tavalla.

Työn tekeminen on muuttunut paljon viimeisten vuosikymmenten aikana osittain juuri teknologian kehittymisen myötä. Esimerkiksi vielä joitakin vuosia sitten riitti, kun muisti töissä pari salasanaa, mutta nykyään niiden lukumäärä jopa kymmenkertaistunut.

– Kognitiivinen ergonomia kuulostaa vaikealta, mutta pohjimmiltaan siinä on kyse työn käytäntöjen ja välineiden sekä yhteisten pelisääntöjen hyödyntämisestä niin, että ihmisten on helpompi tehdä työtään, Särs sanoo.

Tule kuulemaan lisää kognitiivisesta ergonomiasta 17.1.2019 klo 13 – 17 Wasa Innovation Centerissä pidettävään Insider Eventiin.

Ennakkoilmoittautumiset 14.1. mennessä tästä linkistä.

Vaasa Insider järjestää Energinen työyhteisö -tilaisuuden yhdessä kumppaneidensa Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa. Tilaisuutta sponsoroivat Certum, Gambit, Lääkärikeskus Promedi ja WasaMove.

 

Lue lisää tapahtumasta:

Insiders första event: En visionär, en proffsrekryterare, en inspirerande coach och en Citecgrundare samlas på Bocks

Vastaa