Citec har bra fart på – Söker 20 nya medarbetare igen

Jaakko Rintala, Michael Smirnoff.

Citec ser stora möjligheter inom teknisk dokumentation och digitala lösningar. En ny rekryteringsrunda är på gång som bäst.

Vasaföretaget Citec har mycket bra fart på. I vår rekryterade planeringsföretaget redan 30 nya medarbetare. Riktigt nyligen välkomnades även 40 anställda från Wärtsilä, genom en överlåtelse av utvalda projektfunktioner.

Nu är det dags igen för Vasabolaget att förstärka leden. Citec söker som bäst 20 personer till. Den här gången är det enheten för teknisk dokumentation & digitala lösningar som växer kraftigt.

Ökade krav

Traditionellt har teknisk dokumentation handlat mycket om att uppfylla lagstiftnings- och myndighetskrav. Citecs Jaakko Rintala, som leder enheten ”Technical Documentation & Digital Solutions”, säger att kraven på produktinformation på många områden hela tiden ökat.

– Det gäller att vara noggrann med att krav uppfylls och att alla regelverk tas i beaktande, säger Rintala.

Få ut mera

Jaakko Rintala säger att kraven på att få ut mervärde av den tekniska informationen och dokumentationen har ökat. Citec har jobbat mycket med just det här och många av tjänsterna som företaget erbjuder handlar om att använda dokumentationen på ett sådant vis så den skapar mervärde och konkurrensfördelar till kunderna.

Kraven på att få ut mervärde av den tekniska informationen och dokumentationen har ökat.

Ett konkret exempel är skapandet av digitala tvillingar av en fabrik eller ett kraftverk. Genom sådana modeller kan man testa och optimera funktioner samt hitta problem innan de uppstår på riktigt.

Citec har under lång tid gjort sig ett starkt namn på industrisidan och när det handlar om så kallad business-to-business. En nyare men växande kundgrupp i dag är företag som säljer direkt till konsumenterna.

Michael Smirnoff, kommunikations- och marknadsföringsdirektör på Citec, säger att det oberoende bransch ska vara lätt och snabbt för kunderna och för deras kunder att hitta den information som behövs.

– Har man ett problem duger det inte att få en 100-sidors manual i handen, hjälpen måste erbjudas på smidigare och mera visuella sätt, säger Michael Smirnoff.

Rekryterar i Vasa och på andra orter

Citecs huvudkontor finns i Vasa.

Citecs huvudkontor ligger i Vasa, där enheten för teknisk dokumentation har ett starkt fäste. Det är sannolikt att en stor del av rekryteringarna som nu kommer att göras sker här, men den geografiska platsen spelar mindre roll. Citec har också kontor på en handfull andra orter i Finland som också passar bra.

Erfarenhet inom teknisk dokumentation och digitala lösningar krävs för en del av de nu öppna tjänsterna men inte för alla. Det är ett mycket speciellt arbetsområde och det finns möjlighet att lära upp personal. Det innebär att Citec i en del av fallen närmast är ute efter vissa nyckelegenskaper, som att kunna hålla tidtabeller och klara av att hålla många trådar på samma gång.

Den som är intresserad av jobben hittar mera information på Citecs egen webbplats.

LÄS OCKSÅ:

Citec skapar ny global enhet som förenar digitalisering med teknisk dokumentation

Vastaa