2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasa kasvaa kongressikaupunkina ja aluetiede herää henkiin Åbo Akademissa

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Vaasan seudulla perustetetaan vuosittain parisataa yritystä. Yrityksen perustaminen on erityisesti nuorten ja maahanmuuttajataustaisten suosiossa, kertoo YLE Österbotten.

Mustasaaren kunta havittelee Fjärdskärin aluetta hallintaansa. YLEn mukaan kunta haluaa herätellä levähdysalueen henkiin ja saada sinne uutta toimintaa.

Vaasa kasvaa kongressikaupunkina, kertoo Vasabladetin haastattelema Max Jansson. Yksi Vaasan suurimmista tapahtumista on ensi viikolla järjestettävä EnergyWeek.

Max Jansson, VisitVaasa.

Koulutus & tutkimus

Vaasan ammattiopiston opiskelijat saavat jatkossa ilmaisen aamupalan, uutisoi YLE. Kokeilulla pyritään vähentämään energiajuomien käyttöä, millä toivotaan olevan myönteisiä vaikutuksia myös aamupoissaoloihin.

Aluetiede herää henkiin Vaasassa Åbo Akademissa, kun Peter Ehrström tarttuu ruoriin. YLE Österbottenin mukaan opetusta tarjotaan ensi syksystä lähtien.

Koronavirus voi vaikuttaa tuleviin ylioppilaskirjoituksiin. Vaasan lukiot ovat valmistautuneita myös mahdollisin erityisjärjestelyin, kertoo Vasabladet.

Paikalliset tapahtumat

Miten perustan yrityksen? Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon? Startian aamukahvit uusille yrittäjille järjestetään jälleen huomenna keskiviikkona.

Tommi Virkama, Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia

Haluaisitko suhtautua itseesi myönteisemmin? Toivoisitko osaavasi kohdella itseäsi lempeästi ja ymmärtävästi – jopa silloin kuin koet epäonnistuneesi tai tehneesi jonkin virheen? Tänään kaupunginkirjastolla on tilaisuus tutustua siihen, mitä on itsemyötätunto ja kuinka sitä voi harjoittaa jokapäiväisessä elämässä.

Millainen on järjestöystävällinen Vaasa? Kaupunginjohtaja Tomas Häyry ja sosiaali- ja terveystoimen johtaja Jukka Kentala kutsuvat järjestöt ja yhdistykset torstaina keskustelemaan yhteisen pöydän ääreen.

Vastaa