2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Uusi tavarataloketju rantautuu Vaasaan, Uudenmaan liikumisrajoitusten purkaminen puhuttaa

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

 

Työ & yrittäjyys

Suuri valtakunnallinen tavarataloketju, jonka nimeä ei vielä paljasteta rakennuttaa uudet tilat keskustan Lidlin viereen Vaasassa. Lähes 3000 neliön tilojen rakennustyöt on määrä alkaa jo kesäkuussa, Vasabladet uutisoi.

Pohjanmaan maakunnassa on maan komanneksi eniten lomautuksen uhan alla olevia työntekijöitä, eli yhteensä noin 20 000. Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueelta yt-ilmoituksia on tullut toistaiseksi 240 yritykseltä, Yle Pohjanmaa uutisoi.

Viexpon toimitusjohtaja Kristian Schreyn mukaan vienti on ratkaisevassa asemassa maan uudelleenrakentamisessa koronakriisin jäkeen. Tärkeintä on olla valmiina ja sopeutua tilanteeseen kun tilanne on ohi, Schrey sanoo.

Kristian Schrey.

Yhteiskunta & ihmiset

Hallitus ilmoitti Uudenmaan liikkumisrajoitusten purkamisesta yllättäen jo eilen, vedoten siihen ettei oikeudellista perustetta enää ollut. Lue Ylen tekemä kooste syistä miksi rajoitukset purettiin.

Vaasassa tartuntataudeista vastaava lääkäri Heikki Kaukoranta ei ole tyytyväinen hallituksen päätökseen purkaa Uudenmaan liikkumisrajoitukset nyt jo. Vasabladetin haastattelussa Kaukoranta toteaa että olisi mielellään nähnyt rajoitusten pysyneen aina huhtikuun loppuun saakka.

Vaasan meripelastusseura aloittaa partioinnin merellä ennätysaikaisin. Historiallisen ajankohdan lisäksi toiminnassa joudutaan myös ottamaan huomioon koronariski, Ilkka-Pohjalainen tiedottaa.

Koulutus & terveys

Yrkeshögskolan Novialla on käynnistynyt Vasa InnoCare niminen hanke, jonka tarkoitus on kehittää hyvinvointiteknologiaa hoiva- ja huolenpitosektorille. Tavoitteena on kehittää eettisiä ja tarkoituksenmukaisia sovelluksia terveysrobotiikassa ja virtuaalitodellisuudessa, ja hanke on kolmivuotinen.

Roboten Pepper, Dennis Bengs (Novia), Melanie Rydgren (ÅA), Linda Nyholm (ÅA), Susanne Hägglund (ÅA), Anne Hietanen (Novia).

Mirkan avustuksella tilatut kasvo- ja hengityssuojaimet saapuvat Suomeen viikonvaihteessa, Ilkka-Pohjalainen kertoo. Yhteensä Vaasan sairaanhoitopiirille on tulossa 200 000 kasvosuojainta ja 50 000 hengityssuojainta.

Vaasan kaupungin sähköinen asiointipalvelu asiointi.vaasa.fi on pois käytöstä tänään klo 16.00-21.00 välillä. Syynä on asennus- ja huoltotoimenpiteet, Vaasan sivuilla tiedotetaan.

Vastaa