2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Partioaitta avataan Vaasassa, WasaGroupin syksy näyttää kiireiseltä ja Itämeripäivänä siivotaan Vaasan rantoja

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Koronapandemia on vaikuttanut kiinteistöalaan lisäämällä patoutunutta investointitarvetta. Vasabladetin mukaan WasaGroupin syksy näyttää kiireiseltä, sillä varsinkin kunnat ja kaupungit haluavat entistä enemmän delegoida tilojensa rakentamista ja omistamista.

Partioaitta avataan Vaasassa kauppakeskus Espenissä syksyllä, kertoo Vasabladet. Toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth sanoo, että he ovat etsineet sopivaa sijaintia usean vuoden ajan. Vaasan Partioaitta avautuu yhtiön uuden konseptin mukaisesti.

Valtiovarainministeriö julkisti perjantaina virkamiesmuistion uudistuksista, joilla voidaan sekä kasvattaa työllisyyttä että vahvistaa julkista taloutta. Suomen Yrittäjät kannattaa vahvasti eläkeputken poistamista, työssäoloehdon yksinkertaistamista ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistamista.

Koulutus & tutkimus

Itämeripäivää vietetään tänä vuonna torstaina 27.8. Kiertotaloutta ja kestävää kehitystä Pohjanmaalla edistävä CERM-hanke kutsuu yksityishenkilöitä, yrityksiä ja organisaatioita osallistumaan talkoisiin rantojen siivouksessa, kannustaa VASEKin projektipäällikkö Göran Östberg.

Göran Östberg.
Vaasan ammattikorkeakoulun koulutusohjelmiin International Business ja Information Technology on yleensä paljon kovatasoisia hakijoita, mutta koronapandemian takia ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä on romahtanut. Niihin järjestetään nyt lisähaku 17.8.–21.8. ja tarjolla on muitakin koulutuspaikkoja.

Syksyllä jatkuu seminaarisarja Työkaluja koronasta selviytymiseen, jonka tarjoaa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksikkö. Seuraava seminaari järjestetään 18.8. klo 16-17, jossa Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen puhuu teemalla Osaava ja hyvinvoiva ihminen kriisissä

Yhteiskunta & politiikka

Tilastokeskuksen väestökehityksen ennakkotietojen mukaan koronakriisi on ajanut aiempaa isoon joukon ihmisiä muuttamaan isoista kaupungeista väljempiin kuntiin. YLE Pohjanmaan mukaan esimerkiksi Kokkolan, Seinäjoen ja Vaasan välittömässä läheisyydessä olevat kunnat ja alueet ovat vetäneet väkeä.

Työ- ja elinkeinoministeriön vuoden 2021 talousarvioehdotuksen painopisteenä on kestävää talouskasvua edistävä kasvupolitiikka. Ministeriö on käynnistänyt kansallisen akkustrategian laatimisen, ja Suomi haluaa strategialla vahvistaa rooliaan edelläkävijänä kestävässä akkutuotannossa ja akkujen kierrättämisessä.

Vastaa