2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Maviko investoi uusiin tiloihin, Vaasan yliopisto on menestynyt hyvin ja Vaasan Taiteiden yössä korostuu virtuaalinen sisältö

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Maviko on valmis kasvamaan ja aikoo rakentaa uuden 1500 neliön hallin Runsoriin. Yrityksen toimitusjohtajan Kimmo Aution mukaan tavoitteena on muuttaa uusiin tiloihin vuoden lopulla, uutisoi Vasabladet.

Vaskiluodon voimalaitoksen vieressä sijaitsevaa kahta vanhaa maanalaista öljyvarastoa käytetään pian lämmön varastona. Hanke etenee täysin aikataulun mukaisesti, kertoo Vaasan Sähkön toimitusjohtaja Stefan Damlin YLE Österbottenille.

Stefan Damlin.

Leirintäalueet aukeavat matkailijoille vähitellen ja niillä on varauduttu koronan aiheuttamiin rajoitteisiin, kertoo YLE Pohjanmaa. SF-Caravan ry on julkaissut sivuillaan leirintäalueiden käyttäjille ohjeet turvalliseen lomailuun.

Kirpputorit suunnittelevat avaamista viimeistään kesäkuussa, kertoo YLE Pohjanmaa. Vaatteita vastaanottava UFF sulki Ringin keräyspisteissä olleet vaatesäiliönsä koronatilanteen vuoksi ja on nyt myös avaamassa kaikki noin 570 pistettä ympäri Suomen.

Yhteiskunta & liikenne

Vaasan yliopiston toiminta oli viime vuonna menestyksekästä. Kiinteistöinvestoinnin myötä Vaasan yliopisto muun muassa käynnisti merkittävän kampuksen uudistamistyön, jonka tavoitteena on luoda houkutteleva, ajanmukainen ja hiilineutraali kampus.

Kuva: Vaasan yliopisto.

Kansalaisinfo palvelee ja opastaa Vaasan kaupungin ja muun julkisen hallinnon asioinnissa sekä auttaa löytämään oikean tahon asiasi hoitamiseksi. Chat on auki arkisin klo 10–15 ja se palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Finnairilta odotetaan tietoa Kokkola-Pietarsaaren lentojen kohtalosta maanantaina. YLE Pohjanmaan mukaan myös Pohjanmaan kauppakamari on jo ottanut kantaa Kokkola-Pietarsaaren lentoliikenteen puolesta avoimessa kirjeessä alueen ministereille Mika Lintilälle ja Anna-Maja Henrikssonille.

Kulttuuri & hyvinvointi

Vähänkyrön historiallisia kohteita nostetaan esiin uudella tavalla liittämällä niiden yhteyteen taideteoksia. Teoksia on asetettu muun muassa Vähänkyrön KirkonmäelleKirkkosaaren virkistysalueelle sekä uhrikuppien yhteyteen Vähänkyrön apteekin kiinteistöön.

Ikäihmisten palveluasumisen yksiköissä on keksitty luovasti erilaisia mahdollisuuksia järjestää yhteydenottoja omaisten ja asukkaiden välillä. Vaasan kaupungin Ruukinkartanossa on hyödynnetty omaistablettien, puheluiden ja viestittelyjen lisäksi myös pääoven lasi-ikkunoita läheisten tapaamiseen.

Vaasan Taiteiden yö järjestetään tänä kesänä 6.8.2020 pienimuotoisemmin kuin aiemmin. Tänä vuonna ohjelmassa suositaan ennen kaikkea virtuaalista sisältöä ja liikuteltavia tapahtumia. Viimeistä ilmoittautumispäivää on siirretty parilla viikolla eteenpäin, 12.6.2020 saakka.

Vastaa