2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Dermoshop rakentaa saippuatehtaan, Vaasan Wärtsilästä lähtee 75 työntekijää ja Ilkka-Yhtymä solmi sopimuksen Sportin kanssa

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Wärtsilä Finland irtisanoo 109 työntekijää Suomesta, joista 75 työntekijää lähtee Vaasasta. Ilkka-Pohjalaisen mukaan yt-neuvottelujen syy on globaali organisaatiouudistus, Marine-liiketoiminta jaetaan kolmeksi liiketoiminnaksi. Marine Power, Marine Systems ja Marine Voyage aloittavat 1. heinäkuuta.

Korsnäsissa sijaitseva kosmetiikkavalmistaja Dermoshop rakentaa oman saippuatehtaan, uutisoi YLE Pohjanmaa. Kyseessä on noin puolen miljoonan euron investointi ja tilojen suunnittelu on jo käynnissä. Uusi tehdas mahdollistaa uudenlaisten tuotteiden kehittämisen ja ympäristöystävällisen tuotannon.

Suvi Markko.

Vaasan kaupunginhallituksen suunnittelujaosto myönsi Maalahden limpun rakennushankkeelle poikkeamisluvan asemakaavasta, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Toimitusjohtaja Jarmo Latvasalon mukaan heillä on 200 neliötä rakennusoikeutta, joka aiotaan käyttää tuotantotiloihin.

Yrittäjyys & innovaatiot

Åbo Akademi Vaasassa ja Arcada kehittävät yhdessä suomenruotsalaisia robottiratkaisuja, kertoo YLE Österbotten. Yhteisessä hankkeessa tutkitaan tekoälyä ja robotiikkaa sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Ilkka-Yhtymä Oyj solmi keskiviikkona monivuotisen sopimuksen Vaasan Sportin kanssa, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Jääkiekkoon satsataan nyt enemmän kuin koskaan aiemmin ja monivuotisen sopimuksen nähdään tukevan hyvin Ilkka-Yhtymän brändejä I-Medioita sekä Ilkka-Pohjalaista.

Oivalluksia on Vaasan yliopiston uusi tiedepodcast, joka tarjoaa uutta tieteellistä tietoa, oivalluksia ja havaintoja. Uusimmassa podcastissa laskentatoimen ja rahoituksen professori Sami Vähämaa pohtii, hyötyisikö yritys naisjohtajasta ja voiko johtajan sukupuoli vaikuttaa yrityksen menestykseen ja vakauteen.

Koulutus & tutkimus

Vaasan kaupunki on mukana vieraslajien torjunnassa INSPECT-hankkeessa. Tänä kesänä Vaasan kaupunki torjuu jättipalsamia ainakin 80 eri kohteessa. Viheralueyksikkö jatkaa seurojen ja yhdistyksien osallistumista jättipalsamin torjumistalkoilla, joista maksetaan pieni palkkio.

Vaasan yliopisto lisää 120 aloituspaikkaa syksyllä alkaviin koulutuksiin. Eniten aloituspaikkoja lisätään kauppatieteisiin, 70 lisäpaikkaa. Palosaaren kampus avautuu 17. elokuuta. Syksyn opiskelu jatkuu pääosin etäopetuksena, erityisesti vanhempien vuosikurssien ja jatko-opintojen osalta, tiedottaa Vaasan yliopisto.

Ammattikorkeakoulut puolestaan valmistautuvat syyslukukauteen hybridimallilla. Osassa ammattikorkeakouluista verkko- ja monimuoto-opetus jatkuvat syksyllä aiempaa laajempina. Vaasan ammattikorkeakoulu sai kaikkiaan 75 lisäaloituspaikkaa sairaanhoitajien, sosionomien ja insinöörien koulutuksiin.

Vastaa