2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Uusi HalpaHalli avaa ovensa tänään, Mehiläisen toimipiste muuttaa uusiin tiloihin syksyllä 2021

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Eilen Ilkka-Pohjalainen uutisoi Seinäjoen menestyksestä Suomen Yrittäjien kuntabarometrin suurten kaupunkien sarjassa. Tänään julkistettiin että Vaasa sijoittui tällä kertaa toiseksi, syyksi porrastettulle tiedottamiselle oli se, että voittajat olisivat erottuneet massasta.

Tänään aukeavassa uudessa 5000 neliön HalpaHallissa on panostettu energiatehokkuuteen, mm. myymälän ovelliset kylmäkalusteet toimivat hiilidioksidilla ja valaistus toteutetaan led-lampuilla. Avajaisia myymälä juhlistaa sitten kun yleinen tilanne sen mahdollistaa, toimitusjohtaja Janne Ylinen toteaa.

Vaasan uusi Halpa-Halli
Vaasan uusi Halpa-Halli avaa ovensa tänään.

Suomen 500 suurimman yrityksen johtajista vain noin kymmenesosa on naisia, käy ilmi Talouselämä 500 -selvityksestä. Naisten määrä suuryritysten johdossa on kuitenkin kasvanut hieman, kaksi vuotta sitten naisia johtoasemassa oli 37.

Ihmiset & liikenne

Korona-aika romahdutti bussiliikenteen ja moni linja-autofirma tuskailee kannattavuuden kanssa, Yle Pohjanmaa uutisoi. Tukipaketeista on vain osittaista apua ja yritykset tarvitsevat matkustajia, yrittäjä Kirsi Aho toteaa.

Suomesta voi maanantaista lähtien jälleen päästä matkustamaan esimerkiksi Norjaan, mutta ei vielä Ruotsiin Yle uutisoi. Ylen saamien tietojen mukaan matkailu avautuisi Baltian maihin sekä  Tanskaan, Norjaan ja Islantiin.

Vaasassa rintamaveteraani voi nyt saada ateriapalvelun lisäksi päivittäin kotiin myös välipalapussin, Vaasan kaupunki tiedottaa. Välipala on ravitsemusarvoltaan ikäihmisille sopiva, ja se toimitetaan ateriapalvelun yhteydessä.

Ympäristö & hyvinvointi

Vaasan Mehiläisen toimipiste muuttaa Raatihuoneenkadulta Vaasanpuistikolle vuoden 2021 syksyllä, Vasabladet uutisoi. Kokonaisuudessaan puhutaan 20 miljoonan investoinnista ja uusien tilojen myötä työpaikkoja odotetaan tulevan noin 10-20 lisää Vaasaan.

Kaksi Kupolia lounasravintola on tällä viikolla ollut suljettuna koska siellä on televisiokuvaukset käynnissä. Paikalla on tuotantotiimi sekä Hans Välimäki kuvaamassa jaksoa ”Kuppilat kuntoon ” -sarjaan, Ilkka-Pohjalainen kertoo.

WS Areena järjestää kesällä keikkoja joista on mahdollista nauttia joko paikan päällä tai esimerkiksi mökillä netin kautta, Vasabladet uutisoi. Keikalle mahtuu yleisöä ainoastaan 300, mutta Klamydian Vesku Jokinen toteaa että enää ei vaasalaiset voi vedota mökkeilyyn kun keikan voi katsoa mistä vain.

Vastaa