Stefan Råback: ”Vaasan seudulla edessä hyvä vuosi”

Stefan Råback, Vasek
Stefan Råback.

Kirjoittaja Stefan Råback on seudullisen kehitysyhtiön Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin toimitusjohtaja.

Kun uusi vuosi on alkanut, on edessä toiminnantäyteinen talvi ja kevät, mutta silti vuoden 2023 loppu oli seudullisesti niin huikea, että me VASEKilla ainakin palaamme siihen varmasti vielä useaan kertaan. Vuoden vaihde on aina muutenkin hyvää aikaa sekä iloita menneen vuoden onnistumisia, reflektoida kohdattuja haasteita ja valmistautua uuteen, edessä olevaan vuoteen.

Marraskuun lopussa Tasavallan presidentti myönsi arvostetun kansainvälistymispalkinnon EnergyVaasalle. Tämä on hieno tunnustus kaikille seudun energiateknologiayrityksille ja sidosryhmille työntekijöineen. Vuoden loppuun mahtui lisäksi muun muassa hienot uutiset Westenergylle myönnetystä miljoonaluokan tuesta hiilidioksidin talteenottojärjestelmän toteutukseen, GigaVaasa-alueen uusi tonttivaraus sekä SAS:n merkittävästi lisäämät lentoyhteydet Vaasasta Tukholmaan.

Vuosi 2024 puolestaan alkaa tuttuun tapaan EnergyWeekin (11.–14.3.) ohjelman yksityiskohtien hiomisella, ja ilmoittautuminen seminaareihinkin alkaa aivan pian. Luvassa on jälleen erinomaisen kattava paketti energiateknologian kuumista teemoista, ja koko tapahtumaviikko kasataan yhdessä usean seudun organisaation yhteistyönä.

Työnantaja, kerro uramahdollisuuksista!

Alueen näkymät ovat tällä hetkellä erinomaiset, vaikka tilanne maailmalla muuten on monelta osin huolestuttava. Vaasan seudun väestökehitys kääntyi hyvään kasvuun vuoden 2023 aikana, ja tähän tuleekin koko seudun panostaa entistä enemmän yritystemme kasvavien työvoimatarpeiden johdosta.

Alueen näkymät ovat tällä hetkellä erinomaiset.

Työhön kuuluu alueen vetovoiman ja tunnettuuden kasvattaminen sekä kotimaassa että kansainvälisen työvoiman osalta. VASEK toteuttaa vuoden alussa jälleen kansallisen tason rekrytointikampanjan yhdessä alueen kärkiyritysten kanssa. Lisäksi olemme liikkeellä eri puolilla maata muun muassa korkeakouluissa esittelemässä seutuamme ja mielenkiintoisia työmahdollisuuksia.

Stefan Råback, Vasek
Stefan Råback.

Erityisen tärkeää tänä vuonna on pitovoiman vahvistaminen, sillä meillä on jo suuri määrä opiskelijoita kaupungissa, joiden tutustuttaminen alueemme työnantajiin on avainasemassa. Tässä pitää vielä ihan jokaisen seudun yrityksen tehostaa toimiaan eli lisätä näkyvyyttään ja tuoda esiin työnantajamainettaan nimenomaan kesätyöpaikkojen, harjoittelupaikkojen ja opinnäytetöiden osalta.

Erityisen tärkeää on lähteä liikkeelle sieltä yrityksen konttorista, neukkarista, hallista tai tuotantotilasta ja varattava erilaisista kohtaamispaikoista ja rekrytointitapahtumista messuosasto tai esittelytila, jossa tuoda esiin yritystä, sen toimintaa ja tarjolla olevia uramahdollisuuksia. Näitä hyviä kohtaamispaikkoja olemme toteuttaneet kuluneena vuonna, ja työ jatkuu saamamme erinomaisen palautteen pohjalta kevään 2024 aikana.

Edessä on hyvä vuosi

Meillä VASEKilla on kahden juhlavuoden – Startia30 vuonna 2022 ja VASEK20 vuonna 2023 – jälkeen edessämme ihan ”tavallinen” vuosi. Mutta emme usko, että jäämme tänäkään vuonna ilman juhlimisen aiheita. Uskon vahvasti, että edessä on hieno, ehkä poikkeuksellinenkin vuosi 2024 koko seudun mittakaavassa.

Olemme varmoja siitä, että seudun yritykset saavuttavat tänäkin vuonna hienoja tuloksia niin taloudellisesti, markkinoinnillisesti kuin tuotekehityksellisestikin. Emme epäile yhtään, etteikö Vaasan seudun ja sen energiateknologiaklusterin menestys olisi tämän vuoden jälkeen entistäkin tunnetumpi kotimaassa ja maailmalla. Tästä tulee hyvä vuosi.

LUE MYÖS:

Stefan Råback: ”Kehitys kehittyy”

Vastaa