Årets paneldebatt: Mångfald eller enfald i det österbottniska näringslivet? Vad vinner vi på mångfald och hur skapar vi den – rent konkret?

Svallvågorna går höga i debatten om mångfald och jämlikhet i det österbottniska näringslivet. Det är lätt att klaga på vad andra gör – men vad kan vi göra annorlunda? Rent konkret, alltså.

Det ska en öppen paneldebatt nu ta reda på. Det är fritt inträde till eventet och det behövs inte ens en förhandsanmälan. Hela arrangemanget tar högst 1,5 timmar, inget svammel, vi lovar.

Det enda som behövs är att datumet sätts in i kalendern och att du dyker upp. Tillsammans kanske vi kan komma på något bra och få bollarna i rullning.

Tid: 30.1 klockan 14-15.30

Plats: Bocks, Vasa

Gratis inträde, ingen anmälan behövs.

Arrangör: Vaasa Insider

Moderator: Hippi Hovi

Bekräftade panelister: Triinu Varblane, Sture Udd, Johanna Stenback, Ann-Sofi Backgren, Ramieza Mahdi, Stina Österbro, Rune Westergård, Julia Olin och Sari Somppi.

Debattens namn och tema: Mångfald eller enfald i det österbottniska näringslivet? Vad vinner vi på mångfald och hur skapar vi den – rent konkret?

Kort om panelisterna:

Rune Westergård är en österbottnisk näringslivsprofil, författare och Citecgrundare.

Stina Österbro är erfarenhetstalare inom psykisk ohälsa och funktionsnedsättning, ägare av företaget MaskrosStina.

Triinu Varblane är International Business Developer på Teknologicenter MERINOVA samt den finska projektledaren i Interreg projekt Future Cleantech Solutions.

Ramieza Mahdi är Vasa stadsfullmäktige ledamot och vice ordförande för svenska kvinnoklubben i Vasa.

Sture Udd är entreprenören som står bakom UPC-koncernen, Bocks och Wasa Innovation Center.

Ann-Sofi Backgren är medlem av landskapsstyrelsen och även ordförande för Österbottens förbunds jämställdhetsgrupp samt egenföretagare.

Johanna Stenback driver sitt eget produktionsbolag Jokowski samt familjeföretaget Tom Stenback ltd och fungerar hon som producent inom Moomin Characters-koncernen.

Sari Somppi är utbildad kriminolog och psykolog. Hon arbetar som regiondirektör vid Västra Finlands brottsofferjour och är stadsfullmäktige ledamot i Vasa.

Julia Olin är skaparen av ett nytt österbottniskt nätverk för kvinnor samt företagaren bakom YES Communications.

Eventets moderator Hippi Hovi har en stark bakgrund i media och har under de senaste åren också profilerat sig som vd för Kust-Österbottens Företagare.

LÄS OCKSÅ:

Vaasa Insider dubblar omsättningen – Gör nollresultat – Rekryterar två nya toppförmågor

Vastaa