Ulf Nylund får Centralhandelskammarens förtjänsttecken i guld – ”Jag har fått jobba med fina kollegor i hela mitt liv”

Ulf Nylund.

Ulf Nylund har premierats med Centralhandelskammarens förtjänsttecken i guld för sitt över 30-år långa arbete inom Vasa Andelsbank och OP Gruppen.

Ulf Nylund, vd för Vasa Andelsbank, fick på en högtidlig personalfest i fredags ta emot en fin utmärkelse. Centralhandelskammarens förtjänsttecken i guld, som Nylund fick, kan bara beviljas personer med långa förtjänstfulla arbetskarriärer, i detta fall nästan 32 år för samma arbetsgivargrupp.

– Jag är mycket glad och lycklig över utmärkelsen, tiden har gått fort, säger Ulf Nylund.

Tackar sina kolleger

Inom Vasa Andelsbank är det ganska vanligt med långa arbetskarriärer. Ulf Nylund uppskattar att på jobb just nu finns ungefär tio andra som jobbat 30-40 år för banken.

Ulf Nylund säger att en av hemligheterna bakom de långa arbetsförhållandena är den goda arbetsgemenskapen. Nylund tar tillfället i akt och tackar sina arbetskollegor – både de gamla och de nya. Han säger att han genom hela karriären haft förmånen att ha fina kolleger.

– Vi har en bra arbetsgemenskap och brukar till och med prata om en VAB-anda, säger han.

Vad menas med VAB-anda?

– Det är att det här finns en positiv attityd, att vi respekterar varandra och försöker ge positiv feedback men ändå vågar ta tag i problem, säger Nylund.

Började som sommarjobb

Ulf Nylund började sin karriär som sommarjobbare för Vasa Andelsbank under studietiden. På slutrakan av hans studier, 1989-1990, blev en fast tjänst ledig i Nykarleby.

Nylund hade då redan skaffat sig erfarenhet av inhoppsjobb på flera olika kontor och säkrade därmed jobbet.

– Det var verkligen tur, för sedan kom lågkonjunkturen på 1990-talets början och det tog flera år innan nästa person fick fastanställning, säger Ulf Nylund.

På hösten 1991 ringde dåvarande bankdirektören Lars-Erik Wägar och sade att det fanns behov av Nylund på bankens huvudkontor i Vasa.

– ”Grip chansen när den kommer” är ett bra motto som jag gillar och då också använde mig av, säger Ulf Nylund.

Grip chansen när den kommer.

Vd sedan 1999

Några år senare, 1995, öppnades en ny chans för Nylund, men då på andelsbankens kontor i Stockholm. I storstaden jobbade Nylund på tills det 1998 framkom att bankens långvarige direktör Kaj Skåtar var på väg i pension.

Den 1 maj 1999 blev Ulf Nylund vd för Vasa Andelsbank, alltså på positionen där han ännu jobbar och stortrivs.


LÄS OCKSÅ:

Starkt halvår för Vasa Andelsbank – Rekordhög efterfrågan på nya bostadslån

Vastaa